Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Fodor Gábor nem lesz MDF-es?

Fodor Gábor semmilyen tárgyalásokon nem vett részt, s eddig semmilyen jövőbeli szerepvállalásra nem kapott felkérést - reagált a sajtóhírekre az SZDSZ volt elnöke pénteken.
A politikus az MTI-hez eljuttatott közleményében arról ír, hogy üdvözöl minden olyan, az ország érdekében álló kezdeményezést, amely a demokratikus, polgári mérsékelt erők együttműködését szolgálja, de nem kapott felkérést jövőbeni szerepvállalásra.

A pénteki Magyar Nemzet közölt egy írást, amely szerint az SZDSZ mögötti pénzügyi körök hajlandók volnának finanszírozni az MDF kampányát, és támogatnák Bokros Lajos miniszterelnök-jelöltségét, cserébe viszont azt kérik, hogy a fórum fővárosi listáját Fodor Gábor vezesse, valamint elvárják azt is, hogy a párt álljon ki a volt SZDSZ-elnök főpolgármester-jelöltsége mellett is.

A lap úgy tudja, a témában csütörtökön is volt tárgyalás a felek között, de egyelőre nem született egyezség.

A Magyar Nemzet mindkét párt környezetéből úgy értesült, hogy Fodor Gábor első helyet kaphat az MDF fővárosi listáján, amelynek második helyére Herényi Károly kerülne. A lap szerint nem kizárt, hogy az SZDSZ volt elnöke akár főpolgármester-jelölt is lehet, maga mögött tudva a két kis párt, s esetleg az MSZP támogatását.

Az MTI érdeklődésére Herényi Károly azt mondta, az MDF nem köt pártszövetséget az SZDSZ-el. Hozzátette: "az MDF nem tárgyal Fodor Gáborral és Fodor Gáborról", a találgatásokat ezért szerinte be kellene fejezni.

Olvasóink írták

 • 1. dodó 2010. január 08. 17:31
  „"Cigányok, szektások, judeobolsi nyugdíjasok nyomhatják Ibolykát. 2010. január 08. 12:31

  Összenőtt, ami összetartozik. A valódi rendszerváltást elszabotáló MDF és az SZDSZ egymás nyakába omlott, s megterveztette a közös jelképet, a Dávid-csillagos tulipánt. Az SZDSZ most párt nélküli, legvadabb magyargyűlölői Ibolyka szoknyáján keresztül hatolhatnak be a Parlamentbe.
  lohere

  Az MDF-nek szüksége lenne az SZDSZ bázisára, hiszen sem a Hit Gyülekezetétől, sem a Tisztelet Társaságától, sem a párt környékén felbukkant roma szervezetektől nem sikerült megfelelő ígéretet kapniuk a szükséges számú kopogtatócédulák összegyűjtésére. A stop információink szerint az MDF-ben attól tartanak, saját erőből képtelen lennének összegyűjteni a 2010-es választásokon az induláshoz szükséges támogatást.

  Az MDF-es politikai körökből származó információk szerint valóban közel a megállapodás, ugyanakkor az f informátor felhívta arra a figyelmet, hogy nem a két párt kötne megállapodást, hanem az csak egyes személyekre vonatkozik. És bármit is nyöszörög Herényi Motorcsónak Karcsi, az SZDSZ kókista, eörsista szélsőségesei visszalopakodhatnak a hatalomba, ha a nemzeti oldal ezt hagyja."”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feltörtek egy mentőautót

Feltörtek egy betegellátásban segédkező mentőautót pénteken Budapesten, a XIII. kerületben - közölte… Tovább olvasom