Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Fodor: Megyünk tovább

Az SZDSZ sajnálattal vette tudomásul, hogy Surányi György nem vállalta a miniszterelnök-jelöltséget, mert jó jelöltnek tartották - mondta Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján.
A liberális politikus hozzátette, folytatódik az egyeztetés a szocialistákkal, péntekre várják az MSZP új javaslatát, és szerinte gyorsan meg fogják oldani a helyzetet. "Megyünk tovább, mert azt gondoljuk az az ország érdeke, hogy amíg egy cseppnyi esély is van arra, meg kell találni a megfelelő kormányfőt és oda kell mellé állni".

Fodor Gábor azt mondta, hogy abban állapodtak meg az MSZP-vel, hogy a szocialista párt kiegészíti a miniszterelnöki listát három főre. Fodor Gábor arra kérdésre, hogy ha az SZDSZ által korábban már nem támogatott két miniszterelnök - jelölt Glatz Ferenc vagy Vértes András marad igent tudnak-e mondani valamelyik jelöltre azt válaszolta: nem ez a helyzet, holnap mi három jelölt nevet várunk.

Fodor Gábor szerint egyébként gyorsan és precízen folyik ez a folyamat ahhoz képest, hogy szombaton megtörtént a miniszterelnök bejelentése, két napra rá megvoltak az MSZP jelöltjei, egy nappal később kiderült van egy jelölt, aki a SZDSZ-nek is elfogadható. Az más kérdés, hogy ez a jelölt különböző okokból nem vállalta a jelöltséget, de gyorsan meg fogjuk oldani ezt a helyzetet -tette hozzá.

Fodor Gábor szerint Surányi döntésében szerepet játszottak mindazok, akik lehetetlenné tették számára, hogy elvállalja ezt a feladatot, azok a politikai erők, akiknek lehetőségük lett volna arra, hogy mellé álljanak és támogassák a válságkezelő kormányt, de nem tették és az elmúlt egy napban Surányi Györgyöt ért támadások is.

Olvasóink írták

 • 8. KovácsPistike 2009. március 26. 21:57
  „Mister Gyurcsany:
  "Húzzatok már a picsába ezzel. Gyerünk előre."

  "Go to fucking hell with that. Let´s move on."”
 • 7. dodó 2009. március 26. 20:39
  „Hogy is ne sajnálnák gabikáék???

  "Surányi kétszer volt jegybankelnök, 1990 és 1991, illetve 1995 és 2001 között, tevékenységét kemény viták kísérték. Az Antall-kormány idején nyílt politikai szerepvállalásra ragadtatta magát a Demokratikus Charta aláírásával. A nemzeti bank bécsi leánybanknál (CW Bank) történt kétes hitelkihelyezések 80 milliárd forintnyi veszteséget okoztak a kilencvenes években. Korábban pedig azt mondta: rajta nem fog múlni a volt koalíciós partnerek megegyezése. Az ő elnöksége alatt értékesítették - dollárért - a 65 tonnás aranykészlet szinte teljes egészét, 62 tonnát. Arra hivatkoztak, hogy az amerikai valutának nagyobb a hozama. A dollár azonban leértékelődött, az arany pedig drágult, Surányiék ügylete így szakértők szerint több milliárd dolláros veszteséget okozott... Az Orbán-kormány idején született parlamenti bizottsági jelentés szerint a nemzeti bank bécsi leánybanknál történt kétes hitelkihelyezések 80 milliárd forintnyi veszteséget okoztak, ezek az ügyletek a mai napig árnyékként kísérik a közgazdászt. A bizottsági jelentés - egyebek mellett - megállapította, hogy a bécsi leánybank által nyújtott és vissza nem fizetett hitelek haszonélvezőinek személye alapján vélelmezhető a szervezett bűnözéssel kapcsolatban álló cégek indirekt finanszírozása is. Jegybankelnökként Surányi első intézkedése volt kivitetni a szobából a címert és a nemzeti zászlót... Kevesen tudják, hogy Surányi volt a társszerzője a Bokros-csomagnak. Miniszterelnök-jelöltségének a bankárok örülnének, mert abban bíznak, hogy kormányfőként a pénzügyi szektor megsegítésére fordítaná az IMF-hitel jelentős részét."”
 • 6. maci52 2009. március 26. 18:52
  „A Cserepesen lenne aki bevállalná Gabriella.!!”
 • 5. achilleus 2009. március 26. 18:07
  „Szerkesztőségünk, hogy megkönnyítse a már ismert miniszterelnök-jelöltek közötti kiigazodást, ábécérendbe szedte az eddig felmerült személyeket.
  Név Miért nem lesz miniszterelnök?
  Bajnai Gordon Az SZDSZ nem támogatja
  Békesi László Az MSZP nem támogatja és nem vállalja
  Bokros Lajos Az MSZP nem támogatja
  Felcsuti Péter Nem vállalja
  Glatz Ferenc Az SZDSZ nem támogatja
  Gráf József Nem vállalja
  Jaksity György Nem vállalja
  Király Júlia Nem vállalja
  Kiss Péter Az SZDSZ nem támogatja
  Kovács László Érdemben nem foglalkoztak vele
  Lendvai Ildikó Az SZDSZ nem támogatja
  Mészáros Tamás Nem vállalja
  Patai Mihály ? /MR1 szerint nincs a dolognak semmi alapja./
  Pongrácz Antal ?
  Simor András Nem vállalja
  Surányi György A Fidesz támogatása nélkül nem vállalja
  Szekeres Imre Az SZDSZ nem támogatja
  Vértes András Az SZDSZ nem támogatja
  (fidesz.hu)”
 • 4. gardista33 2009. március 26. 17:51
  „hejesen: megyunk tovabb a 0 % felé HAHA”
 • 3. gardista33 2009. március 26. 17:50
  „külföldröl fizetik . amugy meg idegesito ez a ford reklam itt bal oldalT válság van ,ki vesz iylenkor ford autot? száanalmas”
 • 2. comet 2009. március 26. 17:09
  „az értelmes emberekből lehetnek az igazán nagy gazemberek.
  Érthetetlen, hogy Fodor Gábor hogyan aljasodhatott le idáig.
  Ennyire elhülyült volna? nem látja hogy vége? Nemcsak a b.zi pártjának, hanem lassana az országnak is.
  Bár ez utóbbi gondolom nem érdekli.”
 • 1. Power 2009. március 26. 16:54
  „"Megyünk tovább, mert azt gondoljuk az az ország érdeke, hogy amíg egy cseppnyi esély is van arra, meg kell találni a megfelelő kormányfőt és oda kell mellé állni".
  Az SZDSZ egyszer sem tud őszintén megnyilatkozni. Ez csak az SZDSZ érdeke és nem az országé, ne keverjék össze a kettőt.
  http://www.youtube.com/watch?v=y6LIBoNlQUA”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Surányi nem vállalja a kormányfői posztot

Surányi György szerint a szerdai nyilatkozatából egyértelműen következik, hogy nem tekinthető… Tovább olvasom