Délmagyar logó

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -4°C | 1°C

Foglalkoztatási program támogatással

A tervek szerint június elsejétől húsz közhasznú foglalkoztatott állhat munkába Sopronban. Pk öt hónapig rendszeresen dolgozhatnak és ezért minimálbért kapnak majd.
A soproni önkormányzat idén önállóan indítja el a közhasznú foglalkoztatási programját. Tavaly az erdőgazdasággal közösen húsz főnek biztosítottak így állást. A jó tapasztalatokon felbátorodva a város már egyedül is húsz embert alkalmaz majd.
– A munkába állás első napja június elseje, és egészen október végéig lehet ebben a formában dolgozni – mondta el Kónyi-Kiss Gáborné, az önkormányzat szociális irodájának vezetője. – Az alkalmazottak a Soproni Ingatlankezelő Kft. városüzemeltetési részlegén belül dolgoznak majd. Feladatuk a városban a parkok, közterületek, virágágyások, patakok menti területek tisztántartása. A közhasznú foglalkoztatottak minimálbért kapnak. A programot támogatja a megyei munkaügyi központ, a költségek hetven százalékát megtérítik.
Az önkormányzatnak azért is hasznos

ez a forma, mert a támogatással együtt

több pénzt fordíthat e célra.
Kónyi-Kiss Gáborné hozzátette, a felvétel előtt három szempontot mérlegelnek, azok jelentkezhetnek, akik vagy szerepelnek a munkaügyi nyilvántartásban, de rendszeres munkanélküli járadékot már nem kapnak, vagy a városházától rendszeres szociális támogatásban részesülnek, esetleg tagjai a családsegítőn belül működő Álláskereső Klubnak.
– A rendszeres jövedelmen túl a közhasznú munkának van egy másik nagy előnye is – folytatta az irodavezető. – Azok, akik hosszú ideje munka nélkül vannak, könnyen feleslegesnek érezhetik magukat. Amint viszont újra állásuk van, ismét fontossá válnak, hiszen tudják, van értelme annak, amit tesznek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autóbusz és autó ütközött a Lövér körúton

Autóbusz és egy Peugeot Partner autó ütközött tegnap a Lövér körút és a Vas Gereben utca… Tovább olvasom