Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Fogyasztóvédelmi ajánlást készít pénzügyi szervezeteknek a PSZÁF

Elnöki ajánlást kíván kibocsátani a Pénzügyi Szerveztek Állami Felügyelete (PSZÁF) a pénzügyi szervezetektől elvárt fogyasztóvédelmi elvekről - olvasható a pénteki Napi Gazdaságban.
A napilap információi szerint az ajánlás célja az, hogy a fogyasztók érdekeinek védelmét szolgáló elvárások hatékonyan épüljenek be a pénzügyi szervezetek napi működésébe.

A Napi Gazdaság meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta: a szakmai véleményezésre kiadott anyag lényegében megismétli a magatartási kódexben megfogalmazott elveket és gyakorlati elvárásokat, valamint a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény passzusait.

Olvasóink írták

  • 2. queenmargareth 2011. január 28. 15:19
    „Miért nincs előtte a Nemzeti szó?:)”
  • 1. igazságkereső 2011. január 28. 08:12
    „Lehet, hogy nem mesekönyveket kellene szerkeszteni a pénzügyi szolgáltatók felé, hanem meg kellene szívlelni a Fehér Kéményseprők Országos Társadalmi Szervezetek Szövetsége,Otthon és Érdekvédők Magyarországi Szövetsége elnöke, Dabasi Tamás elnök úr 2010.június 19. napján a Magyar Köztársaság Elnökéhez írt kérelmét,mely szerint arra tett ajánlást,hogy a bankok állítsák vissza az eredeti törlesztőrészletet -mert ugye minden devizahiteles tudja és tapasztalja,hogy a bankok megduplázták a fizetendő havi törlesztés összegét!!- és mindjárt fizethetővé is válnának a "devizahitelek",azaz a svájci, alpesi valutát nem is látott -Dr.Boros Imre közgazdász,Magyar Hírlap 2010.szeptember 15. - törlesztőrészletek.Az még is csak felháborító, hogy a "válság"közepette a magyarországi leánybankok 300-350 milliárd forint tiszta nyereségre tettek szert,miközben már a törlesztőrészletek fizethetetlenné váltak.Itt az ideje, hogy kormányzatunk is határozottan intézkedjék a bankokkal szemben,mert egy magát demokratikusnak mondott országban -mint a mienk is!!-nem engedhető meg,hogy emberek tíz-és százezrei,netalán millió kerüljenek utcára a bankok gátlástalansága miatt!! Ez sürgős intézkedést igényel!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilenc fővárosi kórházból csak négy marad?

Szentes Tamás, Budapest egészségügyért felelős főpolgármester-helyettese elképzelhetőnek tartja,… Tovább olvasom