Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Fogyasztóvédelmi hetek programokkal márciusban

Hagyománnyá vált, hogy márciusban, az ENSZ határozatához igazodva hazánkban is megrendezik a fogyasztóvédelmi heteket. A főleg a fogyasztók tájékoztatását célzó rendezvényekből – amint arról lapunkat Horváth László, az OFE megyei elnöke tájékoztatta – bőven kijut megyénk különböző városaiban is.
Idén a civil fogyasztóvédelmi szervezet, valamint a fogyasztóvédelmi felügyelőség és a Kisalföld Egyesületi Társaskör által közösen szervezett rendezvényeknek az eddigieknél is hangsúlyozottabban a széles körq tájékoztatás, a vásárlásnál vagy szerződéskötésnél szükséges ismeretek elterjesztése, a tudatos vásárlói és fogyasztói magatartás általánosítása a cél. Ezt szolgálja az a felmérés, amelyet március 20. és 22. között a csornai kistérségben „Akció fogyasztói jogainkért” címmel szerveznek a különböző kereskedelmi egységekben. A felmérést végző csoportok ezúttal a Vásárlók könyve meglétét, annak kezelési módját nézik meg, tájékozódnak arról, hogy a fogyasztóknak lehetőségük van-e az előre csomagolt áruk súlyának ellenőrzésére.
Ebben az időszakban szakemberek bevonásával speciális fogyasztói tanácsadást rendeznek. Március 20-án a szavatosság és a jótállási jogaink, 22-én pedig a pénzintézeti, biztosítási témakörökben. Mindkét esetben Győrött, a megyei kereskedelmi és iparkamara Szent István úti épületében, a megyei fogyasztóvédelmi békéltető testület irodájában várják az érdeklődőket.
Március 27-én ugyancsak az iparkamara székházában lakossági fórumot rendeznek „Amit betegjogainkról tudni kell” címmel. Előadó: dr. Gerbert Ottóné betegjogi képviselő.
Az iskolákban és a nyugdíjasklubokban már el is kezdődtek azok az előadás-sorozatok, amelyeknek témája ugyancsak a fogyasztóvédelmi ismeretek elterjesztése, a tudatos vásárlóvá és fogyasztóvá nevelés. A 7., illetve 8. osztályosok körében tartott előadásokra Sopronban a Fenyő Téri Általános Iskolában, Csornán és Bőnyben ugyancsak az általános iskolában, Győrben a gyárvárosiban és a gyakorlóiskolában került és még kerül sor. Ezeket az előadásokat a fogyasztói hetek zárásaként iskolák közötti vetélkedő követi, s a megye legjobb csapata majd részt vehet azon az országos vetélkedőn, amelyet az Országos Fogyasztóvédő Egyesület égisze alatt ugyancsak a győri, illetve a megyei fogyasztóvédő civilek rendeznek meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét bevált

a vámudvaros trükk

A pénzügyőrség által lefoglalt mqszaki cikkeket kedvező áron kínálva csalt ki összesen… Tovább olvasom