Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Fogyasztóvédők ellenőriznék az élelmiszereket

Az élelmiszerek fogyaszthatósági idejének ellenőrzése a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság kezébe kerülne a jövőben - írja a Magyar Nemzet.
A Magyar Nemzet kérdésére a Vidékfejlesztési Minisztériumnál elmondták, hogy a kormányprogramban megfogalmazott céloknak megfelelően a korábban három tárcához tartozó élelmiszerlánc-felügyelettel kapcsolatos feladatok és felelősségeket a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz csoportosították. Ez lehetővé teszi a hatékony és gyors felügyeleti munkát, amit adatok is bizonyítanak.

Példaként említették, hogy a magyarországi árukkal kapcsolatos jelzések száma stagnál, illetve csökken, miközben az uniós gyorsriasztási rendszer adatbázisban az elmúlt években egyre nőtt a kifogásolt élelmiszerekkel kapcsolatos bejelentések száma.

A tárca a Magyar Nemzetnek adott válaszban azt is hozzátette, hogy a társhatóságokkal kialakított együttműködés eredményeként csökkenő tendenciát mutat az élelmiszerekkel való visszaélés száma is.

A centralizált élelmiszer-ellenőrzés mellett szól az is, hogy a vizsgálatokat végző Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalnál több mint 3.500 szakértő dolgozik, míg fogyasztóvédőként mindössze 450. Mindként napilapnak a minisztérium egy neve elhallgatását kérő szakértője megjegyezte, negatív hatása lenne és ellentétes a racionalizálással a bizottsági ülésen elhangzott felvetés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kósa: az IMF-fel való szakítás sosem merült fel

A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint Magyarország nem adhatja fel alaptörekvéseit, kizárólag olyan… Tovább olvasom