Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 22°C Még több cikk.

Főkapitány-helyettesi

utánpótlás Győrből?

Felröppent a hír: Holló Sándor ezredes, győri kapitány neve azok között szerepel, akik közül kiválasztják a nyugdíjazását kérő budapesti főkapitány, Gergényi Péter utódját. Más források a budapesti közbiztonsági igazgató, Lapid Lajos helyébe képzelik az ezredest.
A Kisalföld rövidre zárva a szárnyra kelt híreszteléseket, miszerint a győri rendőrség parancsnoka, Holló Sándor ezredes váltaná Gergényi Pétert a budapesti főkapitányi székben, az érintettet kérdezte: mit tud minderről?
– Megtiszteltetésnek veszem, hogy számításba jöhetek budapesti főkapitányként, vagy egyáltalán felmerült a nevem főkapitány-helyettesként.
Azonban el kell mondanom,

engem nem keresett meg senki

ezzel kapcsolatban, csak

hallomásból tudok róla.
Mi több, szerdán délután még nem tudtam, hogy Gergényi tábornok a nyugdíjazását kérte – válaszolta lapunk megkeresésére Holló Sándor.
Az ezredes úgy véli, a hír „alkotói” abból következtetve rakták össze a képet, hogy Szabadfi Árpád dandártábornokkal, jelenlegi országos főkapitány-helyettessel Budapesten, az ötödik kerületben, majd Győrben is együtt dolgoztak.
Szabadfi tábornok először röviden úgy reagált, a személyi kérdésekben addig nincs és nem is lehet döntés, amíg azok a posztok be vannak töltve.
– Ami bizonyos, Gergényi Péter valóban beadta nyugállományba helyezési kérelmét. Az összes többi nevet, akikről azt híresztelik, hogy követik a budapesti főkapitány döntését, írásban nem láttam, így Lapid Lajos közbiztonsági helyettesét sem. Az más, hogy a szándék megegyezhet az információval, ami napvilágra került, így bekövetkezhet a lépés – mondta Szabadfi Árpád.
Arra a kérdésünkre, hogy Holló Sándor alkalmas-e a szóban forgó posztokra, a tábornok annyit mondott:
– A budapesti közbiztonsági feladatok ellátására, a főkapitány-helyettesi posztra alkalmas. Az ő neve biztosan benne van abban a kosárban, amelyikben azok vannak, akik ugyancsak alkalmasak. De ilyen döntés, pláne kiválasztás nem történt. Nem is lehet, mert ezek a beosztások be vannak töltve, azokban dolgoznak.
A tábornok szerint budapesti főkapitányként nem jön szóba a győri kapitány személye. Mint mondta, ennél a posztnál nagyon sokan megpróbálják érvényesíteni befolyásukat.
– Szakmai szempontból több olyan név is szóba kerülhet, aki alkalmas a budapesti főkapitányi székre. De erről döntés csak azt követően születik, ha a szék megüresedik – zárta válaszát Szabadfi Árpád.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sánta bravúrjaival megmaradt a gyirmót esélye

Hazai pályán szenvedett kínos vereséget az ETO FC és az FC Sopron a Magyar Kupa tegnapi… Tovább olvasom