Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Fokhagymás, mustáros sült keszeg

Hozzávalók 6 személyre: 3 kg keszeg vagy kárász (15–20 dkg-osak), 1 l olaj, 0,5 kg liszt, 1 fej fokhagyma, 1 tubus mustár, 1 evőkanál őrölt édes paprika, 1 mokkáskanál őrölt bors, só.

A halakat megtisztítjuk, sűrűn (2 mm) beirdaljuk és besózzuk. A fokhagymát tisztítás után fokhagymazúzón átnyomjuk, majd a tubus mustárral elkeverjük. Az így elkészített masszával a halakat bedörzsöljük, és egy-két órára hűtőbe tesszük.
A pihentetés után a halakat a borssal ízesített paprikalisztbe forgatjuk, majd forró olajban, serpenyőben vagy fritőzben ropogósra sütjük.

Kovács Lajos, Győr

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fordítottunk a receptversenyen

A Győr és Mosonmagyaróvár Régió Szakácsklub már a novemberi szakácsolimpiára készül. Tovább olvasom