Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Fokozódik a lakosság eladósodása

Egyre gyakrabban és mind nagyobb mértékben költik előre fizetésüket a hazai háztartások - derül ki a Világgazdaság által megkérdezett bankok nyilatkozataiból.
A fokozódó eladósodás jelei látszanak a statisztikai adatokon is: ez év márciusában 322,9 milliárd forinttal "ment mínuszba" a lakosság, ez 40 százalékkal több számlaadósság, mint egy évvel korábban volt. Különösen a szegényebb jövedelmű ügyfeleknek jön jól a túllépés lehetősége. Bár a bankok szerint az igénylők között magasabb és alacsonyabb jövedelműek is akadnak, többen arról számoltak be, hogy az utóbbiak sokkal gyakrabban és nagyobb mértékben szorulnak rá a kölcsönre.

Olvasóink írták

 • 4. busch 2008. június 17. 09:19
  „ti akartatok amerikát hát megkaptátok... egyre jobban felgyorsul
  a fizetöképtelenség.. a gyerekeitekre nincs idötök mert másod harmadállásban dolgoztok a kölcsönök visszafizetéséért.. ezalatt
  a gyerekeitek passziv tétlenségböl garázdálkodnak vandálkodnak
  a lányaitok pedig eladják a testüket,hogy egy aktuális farmert vagy tornacipöt vehessenek...esetleg,hogy a hétvégi discoba,bemehessenek illetve egy colát meg esetleg drogot vehessenek hát ez AMERIKA ÉS NYUGAT...”
 • 3. tricse 2008. június 16. 16:20
  „nekem jó a hagyományos tv--ugyse nézem,mert a kábeltv-t nem tom fizetni
  jó az öreg kocsi--,ugyse használjuk,mert a benzint nem tudjuk fizetni
  jó nekünk a régi ruha,cipő--ugyse járunk sehova,mert nem tudjuk megfizetni
  jó a tesco gazdaságos kaja,mert a drágábbat nem tudjuk megfizetni
  jó ez a szar élet,mert a jobbat nem tudjuk megfizetni

  hát ja,így is fel lehet fogni---aztán jön a depresszió,brutalitás,alkoholizmus.......”
 • 2. Pedagógus 2008. június 16. 13:42
  „Persze,hogy eladósodnak az egyes családok,mert nem tudják, hol a határ.Nem jó nekik a hagyományos tv, az alacsonyabb komfort fokozatú autó.Már egyesek csak LCD tv-én tudják nézni a Mónika show-t, és nem bírják elviselni ha nem középkategóriájú kocsi kerül a fenekük alá.Nem mérik fel az emberek reálisan a lehetőségeiket. Nem úgy van mint szüleink mesélik: ha ők vettek részletre egy hűtőszekrényt,biztosan ki tudták a részleteket fizetni, mert tudták, hogy holnap is lesz munkájuk. Ma már más rendszerben élünk, s ezt egyesek nem akarják tudomásul venni.Aztán siránkoznak,hogy a bank visszaveszi tőlük,azt amit már sajátjuknak hittek. Persze a bankok pimaszsága,a magas kamatok alkalmazása szintén megérne egy misét.”
 • 1. DG 2008. június 16. 10:04
  „Ezen nincs mit csodálkozni! Ugyanazt csinálják, mint nagyjaink az országgal. A probléma az, ha a család becsődöl, az az ő bajuk, nekik kell helyrehozni. Ha azonban az országot sikerül a csődbe vinni, azt mindenkinek fizetni kell, annak is, aki nem tehet róla és annak is, aki kézzel-lábbal tiltakozott ellene. Ez a szomorú.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Július elején kezdődik a gázártámogatások ellenőrzése

A hónap végén, július elején kezdődik meg az idei gázártámogatások ellenőrzése - írja a… Tovább olvasom