Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Fokozott BKV ellenőrzés már a Móriczon is

Hétfőtől a 4-es, 6-os villamos vonalán már a Móricz Zsigmond körtéri és Fehérvári úti végállomásokon is fokozott ellenőrzést tart a BKV. Ez azt jelenti, hogy a reggeli és délutáni időszakokban már a felszállás előtt kérik az utasoktól a jegyeket és bérleteket.
A közlekedési vállalat tájékoztatása szerint a Moszkva téren már a múlt héten bevezetett fokozott felszíni jegyellenőrzés hatására nőtt a bérlet és jegyeladás, ennek mértékéről később adnak tájékoztatást.

A BKV tájékoztatása szerint a végállomásokon a kék karszalagos jegyellenőrök mellett zöld karszalagos biztonsági őrök is ellenőrzik majd az utasok utazási jogosultságát. A többi állomáson pedig a felszállás utáni jegykezelésre külön ellenőri csoportok figyelnek majd.

Az ellenőrzések célja továbbra sem a büntetés, hanem a jogosulatlanul utazók számának csökkentése a fizető utasok érdekében - áll a társaság közleményében. A BKV tájékoztatása szerint a Moszkva téren egy héttel ezelőtt bevezetett fokozott ellenőrzéssel kapcsolatban már több köszönőlevelet kaptak, amelyekben a fizető utasok "elégedettségüket fejezik ki, hogy a Társaság mindent megtesz a szolgáltatást jogosulatlanul igénybevevők számának hatékony visszaszorítása érdekében".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőn napirendre kerül a Robin Hood adó

Hétfőn kiderül, kivetik-e a következő évtől itthon a nagy energetikai cégekre a Robin Hood adóként… Tovább olvasom