Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 4°C Még több cikk.

Fokozott közúti ellenőrzést tartanak a hétvégén

Fokozott közúti és közbiztonsági ellenőrzést tart a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a hétvégén a főváros útjain, főként az ittas vezetők és a rendszám nélkül közlekedők kiszűrése érdekében.
A Budafoki úton, az ellenőrzés egyik helyszínén az őrnagy újságíróknak azt mondta: a kora reggel kezdődött akció során három olyan autót is találtak, amelyről hiányzott az egyik rendszámtábla, mert azt a tulajdonos a csomagtartóba tette. Ellenük feljelentést tettek, illetve helyszíni bírságot szabtak ki. Szécsi Tibor közlése szerint a motorkerékpárokat is szigorúbb ellenőrzés alá vonják, mert több kétkerekű tulajdonosa úgy alakítja át járművét, hogy egy kar segítségével felhajtja a rendszámtáblát, így gyorshajtás esetén nem tudják őt felelősségre vonni. Ha ilyen járművet találnak a rendőrök, bírságot szabnak ki, feljelentést tesznek, illetve soron kívüli műszaki ellenőrzést írnak elő. A motorosok ellenőrzésére a motoros rendőröket is bevetették. Az őrnagy felhívta a figyelmet arra, hogy az idén már két motoros halt meg a főváros útjain, míg tavaly hét kétkerekű vezetője vesztette életét.

A BRFK közlekedésrendészeti főosztály forgalomszervezési és megelőzési osztályának vezetője azt is elmondta: a főváros 15 pontján a közúti ellenőrzések mellett sebességet is mérnek és a megállított autósokat alkoholszondával is ellenőrzik. Az őrnagy megjegyezte, hogy a fővárosban viszonylag ritkán találnak ittas járművezetőt, és a biztonsági övet is egyre többen használják. A rendőrök ellenőrzik a forgalomtól lezárt Margit hidat, ugyanis azt a felújítás idején csak gyalogosok és kerékpárosok használhatják, de a biciklit is csak tolva, gyalogosan lehet átvinni a hídon. Az őrnagy emlékeztetett arra, hogy egy kerékpáros a közelmúltban elsodort a híd járdáján egy kislányt, aki súlyos sérüléseket szenvedett. A Közbiztonsági Háló elnevezésű program keretében tartott akció során a mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóhelyeken jogtalanul parkolókat, illetve a kedvezmény igénybevételére kiadott igazolványt is ellenőrzik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Te mit tudsz az adózásról? Rajzold le!

Az APEH ˝Te mit tudsz az adózásról?˝ címmel rajzpályázatot hirdet általános iskolásoknak. Tovább olvasom