Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Fókuszban a válogatott

Rég nem látott egységet alkot manapság a magyar női kosárlabdázás, legalábbis ami a válogatottat illeti. Erről is meggyőződhettünk a hétfőn délben a fővárosban tartott sajtótájékoztatón, amelyen a nemzeti csapat közelgő fellépéseiről, valamint a világ- és olimpiai bajnok válogatott magyarországi mérkőzéseiről volt szó.

kosárlabda

Mint megtudtuk, a 2007-es, a pekingi olimpiára kvalifikáló

Európa-bajnokságra a középdöntők csoportbeosztását február 11-én, szombaton délelőtt készítik el Madridban. A kontinensviadalon már ott van az előző EB első öt helyezettje, az orosz, a cseh, a spanyol, a litván és a francia válogatott. A miénket majd a második kalapból sorsolják ki, amelyben Sterbenz Tamás együttese mellett a német, a román, a szlovák és az ukrán válogatott található. Az első kalapban a szerbek, a lettek, a lengyelek, a görögök és a törökök szerepelnek.
A tájékoztatón ott volt Török Zoltán, az MKB-Euroleasing ügyvezetője, aki elmondta: az amerikai válogatott március 6-án összecsap a soproni együttessel az MKB-Arénában és a mérkőzést megelőzően a pekingi olimpiai csapatát kialakítani igyekvő amerikaiak egy hétig edzőtáboroznak a hűség városában. Érdekes kérdés lehet a mérkőzésen Teasley szerepe, aki a soproniak játékosa, ám akire számítanak az amerikai válogatottban is. Az ő személyét, szerepét illetően még tartanak az egyeztetések. Érdekesség egyébként, hogy az amerikai csapat Sopronban játszott, s miután lejátszotta soproni mérkőzését, európai útjára utazik, s azt követően tér vissza hazánkba, hogy előbb Győrben a magyar válogatottal, majd Pécsett a bajnok- és kupagyőztes együttessel mérkőzzön meg.
A két összecsapás már elég közel esik az Euroliga négyes döntőjéhez, így amennyiben oda valamelyik – vagy mindkét – magyar együttes bejutna, a győri összecsapás előtt Sterbenz Tamás szövetségi kapitány természetesen egyeztet majd a két érintett együttes vezetőivel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

kisalföld-exkluzív törökországból

Tovább olvasom