Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Föld omlott négy munkásra: ketten meghaltak

Ráomlott a föld négy munkásra hétfő délután a Somogy megyei Bábodpusztán, ketten életüket vesztették - tájékoztatott Heizler György, megyei katasztrófavédelmi igazgató.
Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a balesettel kapcsolatosan elmondta: egy 49 éves böhönyei férfi és 17 éves fia a helyszínen életét vesztette, egy munkás súlyos, egy másik pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

A katasztrófavédelmi igazgató közlése szerint a négy emberre akkor dőlt rá a föld, amikor egy markológéppel már kiásott, három méter mély árokban dolgoztak. Az árokkal két halastavat akartak összekötni.

Az elsőként kimentett, még eszméletnél lévő két munkást mentőhelikopterrel a marcali kórházba szállították - mondta el az igazgató. A másik két ember már eszméletlen volt, amikor a tűzoltók kiszabadították őket a föld alól, a mentőorvos két perccel később megállapította a halál beálltát - tette hozzá.

Heizler György a mentés körülményeiről elmondta: nagy erőkkel vonultak a Nagybajom és Böhönye közötti pusztán történt balesethez. Hat tűzoltóautóval 21 tűzoltó sietett a bajbajutottak segítségére. A mentést nehezítette, hogy az árok oldalait előbb fákkal ki kellett támasztani, nehogy a laza, homokos talaj tovább omoljon.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt indított vizsgálatot.

Olvasóink írták

  • 2. achilleus 2009. december 29. 08:52
    „1. hozzászólás varadipal 2009.12.28. 21:15
    Minden szavaddal egyetértek. A kínai munkakörülményeket kínai büntetéseknek kellene követniük: Két ember halála = tarkólövés!”
  • 1. varadipal 2009. december 28. 21:15
    „Részvétem a családnak. Az apa munkára nevelte a fiát, de nem számíthatott arra, hogy a felelős mérnök, és építésért felelős művezető ilyen felelőtlenül végezteti el a munkát. Tanult emberek, látniuk kellett volna, hogy ez a talaj három méter mély árok két oldalán nem tartja meg magát, és veszélyes.A támfal biztos pénzbe került volna. A bírói ítéletben nem lesz benne, hogy ez a két -vagy több- szakbarbár/akik az építkezés közelében sem jártak/ köteles lesz a hátramaradott családot eltartani. Ha legyilkosozzák őket, akkor meg lesznek sértve.A sitten meg én zabáltatom a kapzsi nyomorultakat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pártvezetőkkel konzultál a Tisztelet Társasága

A Tisztelet Társasága (TT) szeretné megismerni azoknak a pártoknak az elképzeléseit, amelyek az… Tovább olvasom