Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Folyamatos a reptéri forgalom hétfőn reggel

Minden kora reggeli gép rendben felszállt Ferihegyről hétfőn, a sztrájk 13. napján. A Budapest Airport (BA) internetes oldala szerint ma csak a Malév kora esti, prágai járatát törölték. A szakszervezetek egy külföldi közvetítőt kértek fel a tárgyalások elősegítésére.
A BA szerint sztrájk-ügyben nincs szükség külföldi közvetítőre, de a szakszervezetek például a kollektív szerződésről szóló tárgyalásba azt vonnak be, akit akarnak, a maguk oldalán. A belga Francois Ballestero, az Európai Közlekedési Dolgozók Szövetségének főtitkára hétfőn kora reggel érkezik Budapestre.

Francois Ballestero, az Európai Közlekedési Dolgozók Szövetségének főtitkára hétfőn reggel érkezik Budapestre, hogy a Ferihegyen sztrájkoló szakszervezeteket segítse - mondta a Független Hírügynökségnek Terebesi Péter, a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet alelnöke. Ballestero megérkezése után újra felveszik a kapcsolatot a BA-val, vasárnap ugyanis nem állapodtak meg annak időpontjában, hogy mikor folytatódjanak az egyeztetések.

Hardy Mihály, a BA vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója a Független Hírügynökségnek hétfőn reggel azt mondta, hogy arról külföldi közvetítő bevonásával tárgyalni, hogy legyen-e sztrájk, vagy ne, teljesen értelmetlen. A szakszervezetek viszont bevonhatják a külföldi közvetítőt például a kollektív szerződéssel kapcsolatos tárgyalásokba, a saját oldalukon. Ballestero egyébként nem független szakértő, hiszen az Európai Közlekedési Dolgozók Szövetségének fizetett munkatársa. Ettől függetlenül szakértelmét a szakszervezetek oldalára állíthatja - mondta Hardy Mihály.

Az európai szövetséget Hardy Mihály szerint egyoldalúan tájékoztatták a szakszervezetek. A BA ugyanis októberben nem tárgyalások nélkül mondta fel a kollektív szerződést. Előtte öt hónapig egyeztettek, a kollektív szerződés pedig ma is érvényben van, egészen január 11-ig. A tárgyalások ősszel azért szakadtak félbe, mert a BA így próbálta elérni, hogy elmozdulás történjen az ügyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar filmsikerek 2008-ban

Összesen csaknem 1100 alkalommal vetítettek magyar filmet a világ 70 országában 2008-ben. A… Tovább olvasom