Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Folyamatos elbocsátások a postánál

A foglalkoztatási terven felüli, több száz fős létszámleépítés zajlik a Magyar Postánál – tudta meg a helyi szakszervezetektől a csütörtökön megjelent Magyar Nemzet.
Zajlik az idei foglalkoztatási terven felüli létszám leépítés a Magyar Postánál, ezért a folyamat azonnali felfüggesztését követeli Szűcs Ildikó vezérigazgatótól a Postások Független Szakszervezete és a Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége (Pofész). A nagyvárosokban csaknem háromszáz embert bocsátottak el eddig, a kis postákon pedig a munkaidőt csökkentik – mondta lapunknak Ádám István. A Pofész elnöke hangsúlyozta, a társaság azzal indokolja a leépítéseket, hogy nem folytak be a várt bevételek, ezekről azonban már az üzleti terv készítésekor is tudható volt, hogy – főként a válság közepén – túltervezettek.

A jelenlegi elbocsátások a hivatalos, szakszervezetekkel egyeztetett foglalkoztatási terven belül zajlanak – állította lapunknak Tomecskó Tamás. A társaság szóvivője elismerte, hogy a közelmúltban csoportos létszámleépítést jelentettek be, de az csak Budapestre vonatkozott, és csak igazgatósági, irányítói szinteket érintett.

Olvasóink írták

  • 2. jozko 2010. május 20. 23:00
    „Folyamatos elbocsátások a Postánál IS !”
  • 1. szandokán 2010. május 20. 09:17
    „Tomecskó Tamást felültetném hóban esőben a kerékpárra,akkor majd megtudná,hogy mennyivel többet kell itt pedálozni,mint ahol ő a semmittevésért pedálozik,és nyal a főnökeinél.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kettős állampolgárság: a szlovákok célja a megfélemlítés

Ján Slotát Robert Fico is követi: támadják a magyar kormány kettős állampolgárságról szóló törvénytervezetét. Tovább olvasom