Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Folytathatja a Bush-kabinet a lehallgatásokat

Egy amerikai szövetségi bíróság döntése értelmében folytathatja a bírói engedély nélküli lehallgatásokat a Bush-kabinet. A kormányzat terrorveszélyre hivatkozva kérte a korábbi - a lehallgatásokat alkotmányellenesnek nyilvánító döntés felülvizsgálatát. Az ügy várhatóan a legfelsőbb bíróságon folytatódik.
Folytathatja a bírói engedély nélküli telefonlehallgatásokat és az elektronikus levelek ellenőrzését a Bush-kormányzat - döntött szerdán egy cincinnati szövetségi fellebbviteli bíróság. A döntés hatályon kívül helyezi Anna Diggs Taylor detroiti járásbíró döntését, aki augusztus 17-i határozatában megállapította, hogy a program alkotmányellenes, mivel sérti a szólásszabadsághoz és a magánélethez való jogokat, valamint a végrehajtó, igazságügyi és törvényhozó hatalom szétválasztásának elvét. Az igazságügy-minisztérium a terrorveszélyre hivatkozva kérte a fellebbviteli bíróságtól a program folytatásának engedélyezését.

Az Amerikai Polgári Szabadságjogok Uniója (ACLU) januárban fordult a bírósághoz, kérve, hogy állítsák le nemzetközi telefonhívásokat és elektronikus levelezést megfigyelő programot az újságírók, tanárok és ügyvédek esetében, mivel plusz időt és kiadást jelent a munkájukban, ha bizalmas ügyekben telefonhívások helyett személyes találkozókat kell tartaniuk. Az ügy várhatóan a legfelsőbb bíróságon folytatódik.

origo.hu/MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy győzelem

Labdarúgás Bonyhád–Fészek Csempebolt Győr Kunsziget 0–4 (0–3)

NB… Tovább olvasom