Délmagyar logó

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Folytatja Orbán a minisztériumok meglátogatását

Folytatódik Orbán Viktor minisztériumlátogatása: szerdán a Külügyminisztériumban tájékozódik a kormányfő, jövő héten pedig a Nemzeti Erőforrás Minisztériumba, a nemzeti fejlesztési, valamint a belügyi tárcához látogat - tudta meg az MTI több forrásból. Kedden a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban (KIM) járt a miniszterelnök, ahol elsősorban a tárcát érintő törvényalkotási tervekről volt szó.
Az MTI múlt héten számolt be arról, hogy Orbán Viktor végiglátogatja az összes szaktárcát, és személyesen, egyenként egyeztet az elkövetkező négy év feladatairól az államtitkárokkal. Vele tart Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, és a találkozókon mindig jelen van az adott miniszter is.

Elsőként - hétfőn - a Nemzetgazdasági Minisztériumban járt a miniszterelnök, ahol a tárca felépítéséről, stratégiai céljairól, valamint a következő félévben a minisztérium és a kormány előtt álló feladatokról tartott megbeszélést a vezetőkkel.

Kedden a KIM-ben tett látogatásán először Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszterrel, azután a minisztériumban dolgozó államtitkárokkal beszélgetett a kormányfő. A kormányzati kommunikációs államtitkárság az MTI-t úgy tájékoztatta, hogy a reggeltől kora estig zajló egyeztetéseken a KIM politikusai beszámoltak a tárca törvényalkotási terveiről, különös tekintettel az új polgári törvénykönyv (Ptk.) előkészületeihez szükséges kodifikációs munka menetére, a tervezett kormányhivatalok létrehozásának folyamatára, az eljárási jogszabályok egyszerűsítésére, valamint a társadalmi felzárkózással kapcsolatos kormányzati tervekre.

Az MTI úgy tudja, az egyeztetésen gyakorlatilag minden, a tárcát érintő téma szóba került. Az államtitkárok mindegyike elmondta, hogy a maga területén mivel foglalkozik, és ismertette terveit a következő négy évre.

Az MTI-nek név nélkül nyilatkozó minisztériumi források arról számoltak be, hogy jó hangulatú, az ország közép és hosszú távú kérdéseivel is foglalkozó megbeszélések voltak. "Kicsit olyan volt, mint Felcsút, csak ez már komolyabb, velősebb" - utaltak vissza a tavaly ősszel Orbán Viktor felcsúti házában zajló képviselő-jelölti meghallgatásokra.

A keddi találkozót úgy jellemezték, "így kell beszélgetni állami vezetőknek egymás között az ország jövőjéről". Elmondták azt is, hogy a kormányfő a KIM menzáján együtt ebédelt az államtitkárokkal.

Az MTI információi szerint a miniszterelnök szerdán a Külügyminisztériumban tájékozódik, a jövő héten hétfőn pedig a Nemzeti Erőforrás Minisztériumba, kedden a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumba és a hét valamelyik napján a Belügyminisztériumba látogat. A vidékfejlesztési, valamint a honvédelmi tárca vezetőivel való egyeztetés időpontját még nem véglegesítették.

A kormányzati struktúra alapján a miniszterelnök várhatóan összesen mintegy negyven államtitkárral egyeztet majd.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlékhelyet alakítottak ki a főiskolás fiú falujában

Emlékhelyet alakítottak ki a Zala megyei Alibánfán, a helyi ifjúsági klubnál annak a 21 éves fiúnak… Tovább olvasom