Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Folytatódik a hajtóvadászat

Öt évvel az Egyesült Államok ellen 2001. szeptember 11-én végrehajtott terrortámadás után is folytatódik a hajtóvadászat Oszama bin Laden terroristavezér után – jelentette ki az amerikai külügyminiszter vasárnap a CNN amerikai hírtelevízióban.
Condoleezza Rice szerint nagyon nehéz az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat vezetőjének nyomára bukkanni, mert bin Laden nagyon eldugott helyeken rejtőzködik és nem kommunikál a külvilággal. – Oszama bin Laden világa azonban kisebb lett, kevés rejtekhelye maradt, ráadásul nemcsak egy ember, hanem az egész al-Kaida-hálózat bujkálását kell megoldaniuk – mondta.
Az amerikai hatóságok teljesen nyomát vesztették a New York-i felhőkarcolók és a Pentagon elleni repülőgépes támadást végrehajtó al-Kaida vezetőjének, Oszama bin Ladennek – írta az évforduló kapcsán a The Washington Post című amerikai lap vasárnapi számában. A lap szerint az amerikai titkosszolgálatoknak nincs semmiféle megbízható, érdemleges információjuk a terroristavezér hollétét illetően. Egy amerikai biztonsági szakértő azt mondta az újságnak, hogy az Oszama bin Laden felkutatásával megbízott különleges kommandó mindössze egy maréknyi olyan félinformációval rendelkezik, amely távolról sem elegendő ahhoz, hogy a terroristavezér nyomára bukkanjanak.
Az al-Kaida vezetője feltehetően Afganisztán és Pakisztán határvidékén rejtőzködik.

George Bush amerikai elnök „a terület elözönlésére” szólította fel a biztonsági szolgálatokat, egy terrorelhárítási szakértő szerint azonban már a szóban forgó terület puszta kijelölése is nehézségbe ütközik, mivel Oszama bin Laden „a világ egyik legeldugottabb zugában” bujkál, ahol teljesen megbízhat a helyi lakosokban, ezért feltehetően tapodtat sem mozdul rejtekhelyéről. Oszama bin Laden elfogása ezért „rendkívül nehéz feladat” – mondta. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszakapta pompáját a Wallner-villa

Befejezéséhez közeledik a Villa sori Wallner-villa felújítása. Az önkormányzat hetvenmillió forintot… Tovább olvasom