Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Folytatódik a Spar terjeszkedése

A Spar az idén a volt Plus üzletek átépítését tűzte ki elsődleges céljának, eddig 32 bolt újult meg, további 25 egység modernizálása pedig folyik, de folytatja a terjeszkedést is, ennek legújabb eleme a zöldmezős beruházás keretében megépült Spar szupermarket Kazincbarcikán - tájékoztatott a társaság.
Kazincbarcikán már a második második Spar üzlet nyílt meg. Az új üzlet 937 négyzetméteres, 26 új munkahely jön létre az átadásával.

Várhatóan több mint 6 milliárd forintot fordít az idén boltjai korszerűsítésére, átalakítására a Spar Magyarország Kft. - közölte Laber Zsuzsa, a cég kommunikációs vezetője korábban az MTI-vel.

A Spar Magyarország Kft. tavaly már végrehajtotta az arculatváltást a 2008-ban átvett Plus hálózat mind a 174 üzletén. Ez a társaságnak mintegy 2 milliárd forintjába került. Ezt követik a Plus boltokból kialakított Spar szupermarketek nagyobb léptékű - úgynevezett második körös - átépítései. A Spar az idén 70 üzlet átépítését valósítja meg.

A Spar csoport magyarországi konszolidált forgalma tavaly elérte a 397,3 milliárd forintot, ami 6,2 százalékos növekedés az előző évi 374,2 milliárd forinthoz képest - közölte korábban az MTI-vel Feiner Péter, a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója. A Spar csoport az idén érzékelhető forgalom-növekedés mellett a jelenlegi 14 százalékot meghaladó piaci részesedését 15 százalék körülire kívánja emelni - tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 10. keiner 2010. augusztus 29. 10:25
  „7. deszkás, olyan üzletbe volt? Szerintem ott még nem dolgoznak kint magyarok. Tudom hányszor hívtak szünetböl, enni munká köszben azóta elhagytam. Tanúltam kétszer enni, reggel munka elött és utána. Gerincem troppa és osztályveszetö voltam balesetem elött!
  Tanúltam, hogyan kell "kicsavarni" a munkasokat, ez igaz, én nem úgy csináltam. Nekem jelszavam volt_ aki VBok akár lenni annak levegöt is kell venni.”
 • 9. bongyorka 2010. augusztus 29. 10:23
  „A helyzet az,hogy a 3 hónapos gyorstalpalón túl sok minden nem ragad az ott tanulókra,csak a döbbenet látszik az arcukon,mikor bekerülnek szakmai gyakorlatra egy üzletbe.JAAA itt ennyit kell dolgozni,kedvesen kell beszélni az emberekkel,cipekedni kell!?!?De a boltok nagy részében már csak ilyen emberekkel lehet találkozni szinte,mivel a nagyon elhivatottakon kívűl nincs már senki a szakmájában inkább átképzi magát.Nem akar ugyanis többek között a rendkívül intelligens vásárlók lábtörlője lenni (itt is tisztelet a kivételnek).Az emberek nagy része ugyanis azt hiszi mindent megtehet egy eladóval,azt is amit otthon nem...
  Keiner:26 az össz létszám.Ez azt jelenti,hogy a 2 műszakos munkarend mellett vedd figyelembe a pihenőnapok,szabadság kiadását,betegségről nem is beszélve.A törvényes kereteken belül nem hiszem,hogy minden feladat maradéktalanul elvégezhető.Ugyanis nem csak a vásárlóval való foglalkozás a feladat,de ennek ismerete szakmai kérdés,amivel nyilván nem lehet tisztában egy laikus.”
 • 8. deszkás 2010. augusztus 29. 10:08
  „Lemaradt: hogy ott jobb.”
 • 7. deszkás 2010. augusztus 29. 10:06
  „KEINER! Az a kérdés milyenek a feltételek ott és itt!Látatlanból mondom hogy ott!! Mert vannak emberek akik dolgoztak nálatok és én személyes meggyőződéssel mondom:amit én a hátamon vittem(nem az eszközszállitóra vártam) addig a német kollégának volt ideje rajtam hogy finoman szóljak "mosolyogni".”
 • 6. keiner 2010. augusztus 29. 09:20
  „Ja, a físzetések sem magas sehol szolgáló téren. Sokkan csak 400 Eurós, egy pár kb 1000, de ne gondold, hogy ez sok, lakbár nálunk 400nal keszdik.”
 • 5. Natasha 2010. augusztus 29. 09:19
  „Remélem az új üzletbe intelligensebb és kulturáltabb eladókat vesznek fel, mint amilyenek a Diófa melletti Sparban vannak. Tisztelet a kivételnek. Volt időszak amikor válogatott bunkók szolgálták ki a vásárlókat.”
 • 4. keiner 2010. augusztus 29. 09:17
  „2. bongyorka. amit felsorolsz mint normális, nálunk németbe. Söt, nálunk 26 ember dolgozik 3000 nm-ren, pérsze mindig mosolyogva.
  Aki nem bírja mehet.”
 • 3. ovis 2010. augusztus 29. 08:55
  „Valaki tudja, hogy mikor jön Szegedre az Interspar?”
 • 2. bongyorka 2010. augusztus 29. 08:53
  „Nagyszerű! 26 új munkahely 937 négyzetméterre... Szerintem aki még nem csinálta,fogalma sincs milyen érzés úgy dolgozni,hogy 5 helyen kéne lennie egyszerre (ami persze lehetetlen),éppen ezért egy fikarcnyi esélye sincs arra,hogy bármilyen sikerélménye legyen a munkájával kapcsolatban.A vásárlók morognak (jogosan),mert nincsenek elég gyorsan és udvariasan kiszolgálva,a vezetőség újabb és újabb statisztikák,feladatok elvégzését követelik.Ez mind 8 órába nem fér bele,túlóra kifizetés nincs.Ha nem tetszik elmehetsz.Feszült vagy,ami a családon csattan.Én már rég nem dolgozom a SPAR-nál,de az ilyen cégek hatásait mindenki érzi a saját bőrén.Én is.Gusztustalanul visszaélnek azzal,hogy nincs más megoldás:vagy ezek (multik),vagy kisvállalkozók,akik vagy fizetik a fizetést,vagy nem.Természetesen feketén,és lehet,hogy holnap arra megyek dolgozni,hogy nem kellek.Élni meg kell valamiből.A kör bezárult.Így én talán nem is vagyok annyira lelkes ettől a hírtől.”
 • 1. flexsnake 2010. augusztus 29. 08:35
  „helyes”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Égett az állványzat a Margit híd budai hídfőjénél

Eddig ismeretlen okokból kigyulladt az állványzat szombaton este a Margit híd budai hídfőjénél. Tovább olvasom