Délmagyar logó

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -2°C | 7°C

Folytatódott a bombagyártással vádolt Tomcat pere

Nem született meg a várt ítélet hétfőn a Pesti Központi Kerületi Bíróságon a bombagyártással vádolt Tomcat perében. A tárgyalást május 4-re napolták, amikor ítélet is lehetséges.
A rendőrség 2007. május 8-án vette őrizetbe egy csepeli lakásban a Tomcat néven ismert bloggert és két társát. A rendőrök a lakásban vegyi anyagokat is találtak, amelyek szerintük bomba készítésére is alkalmasak lehettek. A gyanú szerint a három férfi az MSZP rendezvényén akart merényletet elkövetni és ezért először terrorcselekmény előkészítésével gyanúsították meg őket. Később az ügyet közveszélyokozásnak minősítették, ezzel a váddal került Tomcat a bíróság elé. A korábbi tárgyaláson pirotechnikai szakértőket hallgatott meg a bíróság, akik a március 17-i tárgyaláson hosszas vita után úgy látták, a Csepelen lefoglalt vegyszerek nem alkalmasak robbanóanyag előállítására.

A hétfői tárgyaláson tovább folytatódott a szakértői polémia, immár arról, hogy megvalósult-e egyáltalán a közveszélyokozás, és ha igen, az mennyire tekinthető súlyosnak. Tomcat a tárgyaláson mindvégig hangoztatta, hogy a náluk talált anyagok nem közveszélyesek.

Olvasóink írták

  • 1. redstar 2009. április 27. 16:35
    „Ilyen jobboldali vezérlésű és érzelmű ügyészi és bírói kartól az sem meglepő, ha az eljárás végül ennek az eszement anarchistának a dícséretével, esetleg pénzjutalmával zárul...eznem igazság- de jogszolgáltatásnak is gyenge!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tóba fulladt egy társait mentő férfi Hevesben

A társaság két tagja egy kocsiban ülve gurult a tóba, nekik azonban sikerült partra jutniuk. Tovább olvasom