Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Folytatódott a Draskovics elleni próbaper

Kezdeményezője a Szabadság Kör elnevezésű civil szervezet, ami válaszokat vár.
Csütörtökön a Fővárosi Bíróságon folytatódott az a polgári per, amelyet kezdeményezője, a Szabadság Kör elnevezésű civil szervezet jogi képviselője próbapernek nevezett. Mennyibe került a kordonozás és részt vett-e az In-Cal Security 2006 őszén, a nemzeti ünnepen a rendőri biztosításban? Ilyen és ehhez hasonló adatokért perelte be a Szabadság Kör az Országos Rendőr-főkapitányságot és az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumot.

Miután a Szabadság Kör kérdéseire nem kapott választ sem a rendőrségtől, sem az igazságügyi tárcától, pert indítottak. A Fővárosi Bíróságon február 26-án megkezdődött tárgyaláson felvetődött az is, hogy bizonyos közérdekű adatokkal kapcsolatban a Köztársasági Őrezred lehet az illetékes, ezért a pert rájuk is kiterjesztették.

A csütörtöki tárgyaláson a Szabadság Kör jogi képviselője azt kérte a bíróságtól, hogy kötelezze az alpereseket arra, hogy akkor is válaszoljanak, ha szerintük a kért adatok nem állnak rendelkezésükre. A jogász szerint ennek elvi jelentősége van, mert úgy véli, a közérdekű adatokról egy kormányhivatalnak mindenképpen tájékoztatást kell adni. Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium jogtanácsosa a tárgyaláson azt mondta, hogy Draskovics Tibor nem miniszterként válaszolt a Szabadság Körtől érkezett levélre, mert a minisztériumnak a kért adatok nem állnak rendelkezésére, csupán mint országgyűlési képviselő tartotta szükségesnek, hogy ha késve is, válaszoljon.

A tárgyaláson Pataki Árpád bíró hangsúlyozta, hogy a bíróság adatok kidolgozására, összesítésére nem adhat utasítást, csak arra, hogy a már meglévő, rendelkezésre álló, kiszámított és összesített adatokat közöljék, amennyiben azok közérdekűek.

A per május 26-án folytatódik, amikoris a bíró bejeletett szándéka szerint ítélet várható.

Olvasóink írták

  • 1. spiler 2009. március 26. 13:35
    „EGY ILYEN OKOS EMBER ELLEN PERT NYERNI /GYURCSÁNY MEGMONDTA MENNYI AZ ESÉLY/AKI MÁR KÉT TERÜLETEN IS MINSZTER VOLT,VAN.............HÁT AZ NEM SEMMI /TALÁN A VALLÁSA IS MEGVÉDI/.
    ÉN AZÉRT DRUKKOLOK A CIVILEKNEK!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elnapolták a kuruc.info főszerkesztője elleni pert

A személyes adattal való visszaéléssel vádolt szerkesztő büntetőpere pénteken kezdődött volna… Tovább olvasom