Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Folytatódott a Révész Máriusz megverése miatt indult per

Révész Máriusz meghallgatásával folytatódott a képviselő megverése miatti bűntetőper pénteken a Fővárosi Bíróságon.
A Központi Nyomozó Ügyészség a Fidesz országgyűlési képviselőjének 2006. október 23-án történt bántalmazása miatt két rendőrt: egy főtörzsőrmestert és egy őrnagyot vádol. Révész a tárgyaláson azt mondta, súlyos sérülései miatt olyan amnéziája van, hogy semmire sem emlékszik az október 23-án történtekből, csupán a kórházi ágyban tért magához.

A vád szerint 2006. október 23-án este a VII. kerületi Síp utcában, a Rákóczi út közvetlen közelében a rendőri intézkedéseket kifogásoló Révész Máriuszt egy ismeretlenül maradt rendőr tonfával berántotta a rendőrsorfal mögé, ahol három-négy rendőr a fideszes politikust "folyamatosan, kitartóan" ütlegelte, még a földön fekve is. A bántalmazás következtében Révész Máriusz fején és ajkán vérző sebek keletkeztek, jobb lapockája eltörött és a hátán is több sérülésnyom maradt. Keze úgy megsérült, hogy - mint a pénteki tárgyaláson maga a képviselő elmondta -, a történtek után hónapokig járt gyógytornára és a veséje környékén is ütések érték.

Az ügyészség szerint az elsőrendű vádlott, egy rendőr főtörzsőrmester közvetlenül látta és végignézte a képviselő ütlegelését, mégsem tett eleget kötelességének, sőt, magatartásával egyértelműen jelezte, hogy egyetért a bántalmazással. A másodrendű vádlott, a REBISZ, mostani nevén Készenléti Rendőrség osztályvezetője, egy rendőr őrnagy a helyszínre érkezve látta az ügyészség szerint a Révész Máriuszt érő utolsó ütést, és hallania kellett a képviselőt, aki azt mondta: megvertek. A vád szerint az őrnagy sem tett eleget kötelezettségének, és nem lépett fel a törvényt sértő rendőrökkel szemben.

Révész Máriusz a tárgyaláson elsősorban azt mondta el, amit a családtagjaitól, barátaitól, munkatársaitól hallott. A helyszínen készített videofelvétel alapján is azt állította, nem igaz, hogy a rendőrök hívtak mentőt hozzá, hanem két biztonsági őr hívta a mentőket. Bírói kérdésre azt mondta, mielőtt a rendőrsorfalhoz lépett volna, elővette képviselői igazolványát és felmutatta: "azt gondoltam, hogy országgyűlési képviselőként nem érhet atrocitás azért, mert egy bejelentett rendezvényen, a Fidesz ünnepségen részt vettünk".

A tárgyalás még pénteken, szakértő meghallgatásával folytatódik, majd video- és fényképfelvételeket tárnak a tárgyalás résztvevői elé.

Olvasóink írták

 • 3. flexsnake 2009. május 08. 22:12
  „Nekem olyan súlyos amnéziám van a kockakőtől hogy azt sem tudom merre lőttem :)
  Kötelező volt magyarkodni? Hát beszopta.
  3. nincs legközelebb akkor sortűz lesz és magyarkodhatnak odaát...”
 • 2. TELSTAR 2009. május 08. 20:01
  „jól van, aranyapáim, ha majd legközelebb titeket b@sznak fejbe, akkor is ilyen okosak legyetek...”
 • 1. redstar 2009. május 08. 16:14
  „1.Aki nem volt ott, nem verték meg.
  2.Aki ott volt, de nem hőzöngött, azt sem....
  3.Aki meg enm emlékszik semmire, ne tegyen tanúvallomást.
  4.Hagyják békén a rendőröket, joggal zavarták szét a csőcseléket”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: A pécsi szocialisták is csak hazudnak és csalnak

A pécsi szocialisták a kampányban ugyanazt teszik, mint az egész országgal: hazudnak és csalnak, de… Tovább olvasom