Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Folytatódott a sikersorozat

darts

Alig pár nappal ezelőtt írtunk a Győri DC történetének legeredményesebb versenyzője sikeréről – Köntös Zsófia csapatban szerzett Európa-bajnoki aranyérmet a horvátországi kontinensviadalon –, a napokban a klub versenyzői újabb kimagasló eredményt értek el. Ezúttal a Győri DC férficsapata, a Mészáros Ferenc, Boczor László, Domonkos Sándor, Rucska József, Raszler József, Süli Balázs és Gémesi Attila összeállítású együttes szerzett steel szakágban országos bajnoki címet. A gárda Pestújhely és a fővárosi Sarok Sörbár csapatait előzte meg.


Ez a bravúr – vagyis a csapatbajnoki cím megszerzése –, igaz, soft kategóriában, legutoljára 1995-ben sikerült a győri klub férfi versenyzőinek. Érdekesség, hogy ez után a siker után már a Győri DC összes igazolt versenyzője elmondhatja magáról: egyéniben vagy csapatban magáénak tudhat valamilyen bajnoki aranyérmet. Ezt Venesz Károly, a legeredményesebbnek tekinthető vidéki dartsklub elnöke mondta el, aki egyébként a férfiak sikere után – fogadásból – megvált régóta viselt bajuszától. Hír még az egyesülettel kapcsolatban, hogy a már említett Köntös Zsófiát országos szinten választották meg az év női versenyzőjének.
A csapatbajnoki mellett egyéniben, s nem is akárhol ügyeskedtek a Győri DC dobói. A fővárosban rendezett steel Mesterek Tornáján, ahová bejutni sem egyszerű feladat, Rucska József a jó eredménynek számító második helyezést érte el, ugyanitt Köntös Zsófia harmadik, Domonkos Sándor ötödik, Raszler József kilencedik lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már kölcsönözni is lehet?

Tovább olvasom