Délmagyar logó

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos 1°C | 4°C Még több cikk.

Fónagy: a rezsicsökkentés százmilliárdokat hagy az embereknél

Fónagy János szerint jövőre százmilliárdos nagyságrendű megtakarítást jelent a rezsicsökkentés a magyar háztartások számára.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Kiskunfélegyházán, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) kerekasztal-beszélgetését megelőző sajtótájékoztatón elmondta, a rezsicsökkentés első "fordulója" mintegy 140-150 milliárd, míg a november 1-jével hatályba lépő második lépcsője további 170-180 milliárd forintot hagy a lakosságnál.

Jövőre ez az összeg 230-240 milliárd forint pluszforrást jelent majd Magyarország 3,8 millió háztartása számára, éves szinten egy egyedülálló nyugdíjas is 60-80 ezer forintot takarít meg - tette hozzá.

Fónagy János kiemelte, hogy az eddig Magyarországon példa nélkül álló, ám ma már Európa számos országában is elfogadott és átvett intézkedéssorozatot addig kell folytatni, amíg a magyar rezsikiadások nem kerülnek egyensúlyba az emberek jövedelmével.

Emlékeztetett: rögös út vezetett idáig, hiszen 2010 őszén Magyarország még közel állt a görögországi államcsődhöz. Ám azóta 10 millió ember áldozatos munkájával nemcsak stabilizálni sikerült az ország gazdasági helyzetét, hanem idén már a kilábalás első jelei is mutatkoznak.

Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár arról beszélt, hogy korai még ítéletet alkotni a köznevelés rendszerének átalakításáról, hiszen a legjelentősebb változásokat ez év szeptemberétől vezették be. Rámutatott: bár a jóléti intézkedések többsége még várat magára, a pedagógusok béremelését sikerült végrehajtani. Sokan képtelenek kimondani, hogy ennek örülni kell - fogalmazott, hozzátéve: a szakma anyagi megbecsülése csupán "kísérő jelenség", a lényeg a nevelésközpontú rendszer kialakítása.

Mráz Ágoston politológus, a Nézőpont Intézet igazgatója a sajtótájékoztatón kijelentette: a közvélemény-kutatások adatai szerint a Fidesz jó eséllyel szerezhet "erős abszolút többséget" a következő parlamentben. Jelezte: alátámasztja ezt az is, hogy nincs kampányváltó hangulat az országban, és a választók 44 százaléka is a nagyobbik kormánypártot tartja legesélyesebbnek a győzelemre, miközben a Bajnai Gordon és Mesterházy Attila nevével fémjelzett baloldalt alig néhány százalék gondolja befutónak.

A politológus közölte: a rezsicsökkentés ugyancsak a Fidesz népszerűségét növeli, mivel azt a szavazók túlnyomó többsége támogatja. Ezzel együtt az esély még nem azonos a sikerrel – hangsúlyozta Mráz Ágoston, aki úgy vélte: "kőkemény kampányra van kilátás".

Lanczendorfer Erzsébet (KDNP) országgyűlési képviselő, a KÉSZ tiszteletbeli elnöke a sajtótájékoztatón elmondta: az 1997-ben indított sorozat keretében a kiskunfélegyházi a 206. kerekasztal-beszélgetés. Témája egyebek mellett az, hogy a kabinetnek folytatnia kell a következő négy évben azoknak az életminőséget javító intézkedéseknek a megvalósítását, amelyekre ebben a ciklusban már nem maradt ideje. Közölte, ennek oka, hogy a jelenlegi kormány első három éve a szocialisták által az államcsőd szélére sodort ország újjáépítéséről szólt.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. joy 2013. október 18. 19:29
  „Ja.
  Ótvar kampányfogás.
  Csak épp a napi tej-kenyér-parizerre nem fusssssa a csóróbbaknak, mert az tovább drágul, mint eddig is.
  A nyögdíjasok meg pusztuljanak!
  :o(”
 • 26. igazságkereső 2013. október 18. 17:11
  „És a bankok indexálási trükkjeinek visszamenőleges és végleges megszüntetése mennyit hagyna az embereknél Fónagy úr?! Mert ugye gondolom, hogy Ön is ismeri ezt a magyarországi bankok ügyfeleikkel szembeni trükközéseit!!”
 • 25. macs 2013. október 18. 15:09
  „Értem én, hogy sokaknak jól jön ez akció, bár néha a régi vicc jut eszembe, amikor a boltos kiszól a segédjének:
  Árazd le a krumplit, fiam! Mennyiről? kérdez vissza a srác.
  Aztán azt is értem, hogy remek kampányfogás, de meddig lehet fenntartani ezt az állapotot? Értem én, hogy így occsón meg lehet szerezni a cégeket, de hol a garancia arra, hogy új tulajdonos bevállalja egy veszteséges vállalkozás fenntartását, magyarul, öntheti a lét számolatlanul a feneketlen zsákba. Amennyiben az állam lesz az új tulajdonos, akkor is kell valamit kezdeni a veszteséggel, vagyis állami támogatásra lesz szükség. Lásd távfűtőművek 52 mrdFt-os kompenzálása. Az állam miből tud támogatni? Adókból, járulékokból vagy hitelekből.”
 • 24. J.G. 2013. október 18. 13:54
  „20. strangerrr 2013.10.18. 11:13
  A lenyeget nem mondtad: utana el lehessen adni egy havernak szinten bagoert.”
 • 23. J.G. 2013. október 18. 13:35
  „Ez tenyleg ennyire hulyenek nez minket?..

  Persze a kisnyugdijas mennyit "sporol" az sokat szamit, de miert sporol meg tobbet egy pazarlo, vagy egy nagyfogyaszto?
  Miert nem a pazarlast fogjak vissza?
  Segitek: mert ezt eszi meg a buta nep.”
 • 22. dondongó 2013. október 18. 12:59
  „Nem volnék képzett teológus, ezért nem értem: mi köze van ennek az egész politikai cuccnak a kereszténységhez?”
 • 21. csonakos 2013. október 18. 11:27
  „20. strangerrr 2013.10.18. 11:13
  Jól látod! Aztán ki fogja fizetni a fejlesztéseket? Miből? Érdekes kérdések ezek!”
 • 20. strangerrr 2013. október 18. 11:13
  „17. Nem. A cél - a kampánymantrán túl - a szolgáltatók tönkretétele, hogy aztán bagóért meg lehessen venni.”
 • 19. Roland1000 2013. október 18. 10:54
  „Tényleg, Fónagy úr? Szerintem meg nem! És inkább azon igyekeznének, hogy a kétkezi melósok legalább a tizedét hazavigyék hónap végén, mint amit maguk..., akkor majd ki tudják fizetni a csökkentés nélküli rezsit is.”
 • 18. alfa258 2013. október 18. 10:36
  „Az embereknél???? Úgy látszik a fideszes haverok csak magukat nevezik embernek!!!! Aki nem ennyit spórolt az nem ember, ahogy Lázár is mondta! Mert ennyi pénz bizony leginkább náluk maradt ennyi megtakarításként !!! Köszönjük 2/3, sok idi óta, akik rájuk ikszelt!!! Lehet menni a stadionokba enni, melegedni ha jő a hideg és tél!!!!”
 • 17. Óperenciás 2013. október 18. 10:19
  „Ez azt jelenti, hogy a szolgáltatók a tisztességes haszon felett százmilliárdokat kaszáltak rajtunk?”
 • 16. szatyi 2013. október 18. 10:18
  „Igaza van queenmargareth1-nek! Ekkora összeget már érdemes volna megadóztatni! :-)”
 • 15. mivan? 2013. október 18. 09:52
  „Még ha hagyna annyit...Ez egy könyöradomány amitől kicsit lassabban csúszunk lejebb. Nem lesz tőle jobb, csak elodázza a dolgokat az egyszerű embereknél. Kb. addig szajkózzák addig lesz érdekes míg nem nyernek újra. Persze, hogy a gazdagoknak jobb ettől, erre nem vagyok irígy, csak azt mondták a NAGYOKOSOK majd az itt nyert pénzt a gazdagok elkezdik fogyasztásra költeni. Egy nagy büdös <moderálva>. EZ NEM JÖTT BE? TALÁLJATOK KI MÁST NAGYOKOSOK!!!!!!”
 • 14. csonakos 2013. október 18. 09:38
  „Hallgassatok már bele a rádió híreibe! Így sulykolják, hogy szerintük "Magyarország jobban teljesít". Ti, mást éreztek a hónap közepén? Bennetek van a hiba! "mindenki annyit ér amennyije van" Ismerős valahonnan?”
 • 13. Ebgondolat 2013. október 18. 09:21
  „"Fónagy: a rezsicsökkentés százmilliárdokat hagy az embereknél".
  Azta! Akkor ebben az országban csupa milliomos él?
  Úgy látszik, a hazugsággyárban végképp átszakadtak a gátlások!”
 • 12. Együgyű 2013. október 18. 09:12
  „,,Fónagy: a rezsicsökkentés százmilliárdokat hagy az embereknél"
  Fónagy Jánossal a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkárával teljesen egyetértek! Igaza van! Azoknak, akik már eddig vitték valamire és a Nemzeti mutyinak valamint a Keresztény Fő Értelmiségieknek százmilliárdos nagyságrendű megtakarítást jelent a rezsicsökkentés az Ő nemzeti magyar kuruc háztartásaik számára! Az ország 2/3-val meg nem kell foglalkozni, mert egymásra is acsarkodnak és kizárólag nemzeti alapon széthúznak! Az ország 2/3-a olyan, mint egy birkanyáj! A nyájnak meg nem számítanak az élelmiszerárak, tranzakciós adó, kamatadó, közműadó, valódi nyugat európai szintű munkahelyek és bérek, stb! A szociális hálóra is fittyet hánynak addig, míg oda nem kerülnek! A lényeg, hogy a választások előtt egyszer legyen egy kis egytálétel, meg egy kis tűzifa! Teli hassal vigadni meg melegedni szeret a magyar, ha azt egyszer is teheti! Nem utolsó sorban meg itt van a rejtett munkaerő is, ha véletlenül bajba kerülnénk, akkor Ők megmentenék a nemzeti fülkeforradalmi felszabadító kuruc harcot! (Garancia erre Farkas Flórián egyik fő kurucunk eddigi munkájával! Említhetném még a nemes és dicső kormány szóvivőinket is!) A haza most soha nem látott mértékben teljesít! A haza most igazán fényre derült! Aki az ellenkezőjét hirdeti az a bukott komcsikkal kokettál! Aki nem az ellenségünk az velünk van és mellénk állt minket támogat! Újra bizakodni, bízni kell egyeseknek 200 évig, mert a magyar nemzeti hazára akkor majd újra fényre derül! ,,Ember küzdj és bízva bízzál!" Vissza fele is tekints a történelmünkben, mert látnod kellene honnan indultál! Azt is lásd meg a XXI. században hová fejlődtél! Ámen!”
 • 11. Qllancs 2013. október 18. 08:53
  „Én az idős korának tudom be, hogy hülyeségeket mond ez a vén ember ! Az ,hogy ezek minden szava hazugság..már nem is érdekes. Mint annó: HÁRY J. ezek is nagyot mondóak. De már nem sokan veszik be a cumit..legalább is remélem !Mert aki nagy fogyasztó..és 2..3000 m2 ingatlanban lakik, és havi milliókat keres ..na ott van mérhető megtakarítás. Ez a réteg kb. 10 % lehet. De a milliók..a kisemberek ..na ott kész röhej. Az én gáz megtakarításom ,múlt hó: . 10 .- TÍZ FT !!! a szemét : -110.- / negyedév !..évente : - 440.- FT !!!
  Amíg a milliárdos..1 év alatt spóról..én kb. ugyan ezt : 100 év alatt !

  "Rám lehet hülyén nézni, de hülyének NE nézzenek ! " Hofi.”
 • 10. florian72 2013. október 18. 08:39
  „Főnagy elvtárs elnézte a sort , ez a stadionokra elszórt pénz .”
 • 9. Tina80 2013. október 18. 08:29
  „aki ennek bedől az meg is érdemli,az egyik kezével ad a másikkal dupláját elveszi!”
 • 8. pog 2013. október 18. 08:28
  „mintha a kormány tagok nem is ezen a földön élnéének....nekik lehet ,hogy százezres nagyságú a megtakarításuk, de az egyszerű ember aki alig fűt, és használ villanyt....”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két gyalogost gázolt egy motoros Budapesten

A baleset az Ár és Kelme utca közötti szakaszon történt egyelőre tisztázatlan körülmények között. Tovább olvasom