Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Fondü

Svájcot megkóstolni – ez az ottani turizmus egyik vonzereje. A fondü, a raclette, a sajtok, a sokféle ropogós kenyér és sonka, desszertnek a csokoládé no meg a bor egyre több magyar turistát csábít a nyáron hűsítő hegycsúcsok közé.
Svájc híres étkei – mint a röszti, a németes savanyú káposzta kolbásszal, azaz a papet vaudois és a leghíresebb, a fondü – egyszerű fogások.

A fondü edényének belsejét először átdörzsölik egy gerezd fokhagymával, majd összekevernek benne 40 dekányi gruyére sajtot (más fajtával is helyettesíthető), egy evőkanál kukoricalisztet, 3,5 deciliter fehérbort és egy evőkanál frissen facsart citromlét. Később hozzáadják az ugyancsak 40 dekányi Vacherin Fribourgeois sajtot, és kis lángon folytonosan keverik. Végül csipetnyi Cayenne borssal és 3-4 centiliter cseresznyepálinkával ízesítik.

Mellé fehérbor való: a svájciak közül a Fendant vagy a Chasselas, amelyek nevéből kitűnik, hogy bármelyik édeskés fehérborral – főleg saszlából készítettekkel – kitűnő. De hűvös, kicsit szénsavas rozé is nagyszerűen illik hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szili Katalin: Jó úton halad a lap

Szili Katalin szerint az új székházunk arra is bizonyíték, hogy a Délmagyarország olyan színvonalas… Tovább olvasom