Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 14°C | 24°C Még több cikk.

Fontos a szűrésen való részvétel

Tegnap a soproni Erzsébet-oktatókórház, az ÁNTSZ megyei szervezete, az Éltető Erő Alapítvány a rák ellen és Sopron önkormányzata A nők egészségéért címmel szimpóziumot rendezett. Az eseményen részt vett dr. Paller Judit megyei tiszti főorvos is, aki kiemelte, nem elég a szűrés, felelősséget kell ébreszteni a nőkben az egészségük iránt.

– Évente mintegy 35 ezren halnak meg Magyarországon daganatos megbetegedésben, ebből 2500-an emlőrákban – mondta el dr. Amberger Erzsébet soproni tiszti főorvos. – Tavaly Sopronban huszonhat nő vesztette életét női daganatos megbetegedésben, húszan közülük emlőrák miatt haltak meg. Bár a szűréseken való részvételi arány az utóbbi időben jelentősen emelkedett, ám még így is több mint négyezren nem jelentek meg. Ha figyelembe vesszük a statisztikákat, akkor közülük körülbelül tizenheten biztosan magukban hordozzák a betegséget.
Dr. Baranyai Tibor, az Erzsébet-oktatókórház főigazgató főorvosa hozzátette: manapság már nagyon korán diagnosztizálhatók a női daganatos megbetegedések, abban a stádiumban, amikor még gyógyíthatóak. Fontos, hogy minél többen elmenjenek a szűrésekre, mert az idejében elvégzett gyógyító eljárásokkal sokak életét meg lehet menteni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vállal idén nyári munkát?

Tovább olvasom