Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Fordítóprogram a teleházakban

Angol–magyar fordítóprogramot telepítenek több mint 500 kistelepülésen működő teleházba.

Angol–magyar fordítóprogramot telepítenek több mint 500  kistelepülésen működő teleházba a Szerencsejáték Rt. és a programot  fejlesztő Morphologic Kft. támogatásából.
A Magyar Teleházak Szövetsége Székely Gábortól, a Szerencsejáték Rt. vezérigazgatójától vehette át a 2 millió forintos  támogatásról szóló tanúsítványt. 

A kistelepüléseken működő, ingyenes informatikai szolgáltatást  nyújtó teleházakban az idegen nyelvet kevésbé beszélő érdeklődőket  kívánják segíteni a weblapok megértését támogató programmal – mondta  Fejes István, a szövetség elnöke. 

A programot a jövő héten kezdik telepíteni, a teleházak egyéves  előfizetést kapnak, majd jövő évben a felhasználói tapasztalatok  alapján tárgyalnak a hozzáférés meghosszabbításáról – ismertette  Prószéky Gábor, a Morphologic ügyvezető igazgatója. 

A Magyarországon működő 535 teleház éves működési költsége  mintegy 1,5 milliárd forint, amely központi normatíva híján három  forrásból tevődik össze. A helyi önkormányzatok a teleháznak helyet  adó épületeket és részben fenntartásukat finanszírozza, az  Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) az  internet-hozzáférést biztosítja, a szövetség pedig pályázatok útján  szerez támogatást – mondta az elnök. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pannonhalma és Alsószeli testvérek

Hosszú távú együttműködési megállapodást írt alá Pannonhalma és a szlovákai Alsószeli önkormányzata.… Tovább olvasom