Délmagyar logó

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 1°C

Fordulat turulügyben?

Fordulhat a kocka a jogsértően emelt XII. kerületi turulszobor ügyében - írja a Népszava. Az építéshatóságként eljáró I. kerület tavaly fennmaradási engedélyt adott a szoborra, bár akkorra a Fővárosi Bíróság már döntött arról, hogy szobrot el kell távolítani a világháborús emlékműről.
A közigazgatási hivatal a fennmaradási engedélyt megsemmisítette. A XII. kerület viszont bírósághoz fordult, mert álláspontja szerint a hivatalok regionálissá szervezése után - jogutód hiányában - a hivatalvezető nem írhatta volna alá a fennmaradási engedély megsemmisítését.

A Legfelsőbb Bíróság (LB) azonban egy másik ügyben ezzel ellentétes határozatot hozott. A Fővárosi Ítélőtábla kétségbe vonta a közigazgatási hivatal perképességét, mondván, jogi értelemben magát a hivatalt szüntették meg. Az LB ezzel szemben kimondta: az államigazgatási hivatal - a törvényességi ellenőrzés kivételével - a korábbi hivatal jogutódja.

Olvasóink írták

 • 4. Jenőénvagyok 2009. február 26. 12:26
  „Mostanában meg az a divat, hogy esténként a szobor melletti fákra raknak Turul tér feliratú táblákat. Gondolnak a jövőre. Ha esetleg maradhat a szobor, azért még lehessen miért tüntetni (balhézni).”
 • 3. flexsnake 2009. február 07. 22:53
  „Szükség volt arra a verébre :D Jaj de bénák :D”
 • 2. aranka2 2009. február 06. 18:03
  „Ne szépítsétek, ma Magyarországon jelentős politikai erők szarnak a törvényre, és megtehetik.”
 • 1. teebee 2009. február 06. 07:48
  „MEGHÍVÓ!
  JOBBIK NEMZETI KLUB ÉS SZÉKHÁZ
  Szeged, Petőfi S. sgt. 20

  2009.02.06. (PÉNTEK) 17.30-TÓL: BESZÉLGETÉS KISS RÓBERTTEL, A MAGYAR GÁRDA ORSZÁGOS FŐKAPITÁNNYAL, MURÁNYI LEVENTÉVEL, A JOBBIK ORSZÁGOS ALELNÖKÉVEL ÉS 56´-OS FORRADALMÁRRAL ÉS IFJ. HEGEDŰS LÓRÁNT REFORMÁTUS LELKÉSSZEL!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késsel raboltak ki egy italboltot Polgárdiban

Késsel raboltak egy italboltot a Fejér megyei Polgárdiban csütörtökön - tájékoztatott pénteken R.… Tovább olvasom