Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Formai hiba - több mint kétszáz diák nem kapott ösztöndíjat

Több mint kétszáz diák támogatási kérelmét utasították el Székesfehérváron a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíj pályázatnál formai hiba miatt. 104 diák kap támogatást, de 313-an adtak be kérelmet. A havi 3-5 ezer forintos ösztöndíjakat ünnepélyes keretek között szerdán vették át a diákok a Városházán.
A kiírást törvény szabályozza, és nem ad lehetőséget hiánypótlásra. A legtöbbször a családi pótlék szelvény, és a szülők érvényes kereseti igazolása hiányzott. Akik még időben, személyesen vitték be a pályázatot, tudták a hiányosságokat pótolni. Riasztó a formai hiba miatt elutasítottak aránya, így jövőre megkérik a szociális irodát, hogy konzultációs lehetőséget biztosítsanak a pályázóknak - mondta Márton Zoltán, az önkormányzat Szociális és Családvédelmi Bizottságának elnöke.

A 104 diák között 10 millió forintot osztottak szét. Ennek felét az Oktatási Minisztérium biztosítja. 91-en egy évig, 13-an három évig kapják a támogatást. A díjra szeptemberben pályázhattak a Székesfehérváron élő, jól tanuló diákok.

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatásban való részvételének támogatása. A települési önkormányzatok által biztosított pénzhez ugyanannyit ad hozzá az Oktatási és Kulturális Minisztérium, és ehhez hozzájárulhat még a megyei önkormányzat is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Januártól csökken a lakossági áram nagykereskedelmi ára

Januártól csökken a lakossági áram nagykereskedelmi ára, ez azonban nem feltétlenül jár a fogyasztói… Tovább olvasom