Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Forraltbor-fesztivál Andrissal

Bár a télnek vége, egy utolsó nagy forralt borozásra hívják március 31-re Csikvánd lakói a faluba látogatókat az I. Csikvándi Forraltbor-fesztiválon, ahol nemcsak a fqszeres nedq, hanem a zene és a tánc is folyik majd egész nap.
Ilyen még nem volt, állítják a szervezők, s valószínqleg igazuk van, hiszen annak ellenére, hogy a kolbásztól a gulyásig már sok étel-ital „foglalt”, a fqszeres forralt bornak eddig még senki nem szentelt önálló rendezvényt. Hogy miért pont a forralt bor, kézenfekvő, hiszen a falu több száz éves, nádfedeles pincesorán szorgosak a gazdák. A március 31-i egész napos rendezvényen 10–15 helyi borból készítik a melengető italt, miközben reggeltől estig színes programokon szórakozhatnak a látogatók. Reggel negyed nyolctól lesz disznóölés, légvár, arcfestés, tojásfestés, sétakocsikázás. A délutáni programok között hastáncos- és jazzénekkari fellépés, mazsorettbemutató szerepel, fellép Szabó Andris, a Kisalföld ifjú felfedezettje, este pedig Pataky Attila.
Érdemes ellátogatni a Győrtől alig harminc kilométerre fekvő (nem sokkal Tét után megtalálható) barátságos kis faluba, hiszen a szervezők – az 531 lelkes település lokálpatrióta lakói – szeretnének hagyományt teremteni a forraltbor-fesztiválból. A programok – a fél hetes zenés ébresztő után – este kilenckor kezdődő utcabállal érnek véget – hogy mikor, az csak a résztvevők lelkesedésén múlik...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerekeket gyógyítani

a legnagyobb kihívás

A győri Petz-kórház dr. Székely Ferenc-emlékéremmel kitüntetett két fiatal orvosa: dr. Báthori… Tovább olvasom