Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 3°C Még több cikk.

Főszerepben a magyar líra és a próza

Főszerepben a magyar líra és próza címmel estet rendez Helsinkiben január 23-án, kedden a Magyar Kulturális és Tudományos Központ.
Pap Éva, a központ igazgatója Helsinkiből telefonon elmondta, hogy Hannu Launonen egyetemi tanár – aki a magyar irodalom finn fordítói közt élő klasszikusnak számít – olyan írók és költők általa finnre ültetett műveit mutatja be, mint József Attila, Radnóti Miklós, Kányádi Sándor, Nagy László, Szilágyi Domokos, Csoóri Sándor és Juhász Ferenc.
Az irodalmi esten Riikonen professzor előadást tart Hannu Launonen fordításairól és Martin Mëkela színész olvassa föl a finn nyelven megjelent magyar verseket és prózarészleteket.
Minden hónap utolsó csütörtökjén a központ filmklubjában magyar alkotást vetítenek, ezúttal január 25-én a Závada Pál regényéből készült Jadviga párnája című, Deák Krisztina rendezte filmet mutatják be. Pap Éva azt is elmondta, hogy tavaly új sorozatot indítottak Kávéházi beszélgetések címmel, és az első összejövetel sikere arra bátorította őket, hogy folytassák. Ezért január 30-án három finn színházi embert hívtak meg, olyanokat, akiknek élő kapcsolata van a magyar színházi élettel. Ezzel a programmal a magyar kávéházi kultúrát is szeretnék becsempészni a finn köztudatba – tette hozzá az igazgatónő. (MTI-Panoráma)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bírálta az európai alkotmánytervezetet a német kancellár

Az Európai Uniós soros elnökeként először bírálta az európai alkotmánytervezetet Angela Merkel. A… Tovább olvasom