Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Freeman távozik, Bowman érkezik

Távozik a Soproni sÖrdögök csapatától a mókamester, a vidám, bohókás figura, Eric Freeman. Helyette a már az előző évadban is a soproni együttesben szerepelt Calvin Bowman játszik. A klub már árusítja a bérleteket.

kosárlabda

Az előző évadban a magyar bajnokság alapszakaszának legjobb lepattanózója váltja az idei Krasznai-kupa legjobb dobóját az élvonalbeli Soproni sÖrdögök csapatánál. Calvin Bowman érkezik, Eric Freeman pedig távozik. A váltás okairól így nyilatkozott Bokor Ákos, a klub ügyvezetője.
„ A múlt héten jelentkezett be nálam Calvin Bowman azzal, hogy nincs csapata. Örültem a hírnek és azonnal értesítettem az edzőnket, Sterbenz Lászlót, aki jelezte, természetesen szüksége van a centerre. Az eddig lejátszott felkészülési mérkőzéseken kiderült, hogy a lepattanó labdák megszerzésében jóval gyengébb a csapat, mint amilyen az előző évadban volt. Bowmannel ebben nagyot javulhatunk. Ezen túlmenően Freemannek a kaposvári felkészülési tornán nagyon gyengén ment a játék, a három meccsen tizennégy kísérletből egy triplát sem dobott be, a közeli, középtávoli kísérletei is gyengék, csupán negyvenszázalékosak voltak. Lepattanóból pedig nyolcvanhat perc alatt tizenhatot sikerült leszednie.”
A sportvezető hozzátette: ilyen formaingadozások előfordulhatnak nála a bajnokságban is és ezt nem bírja el a csapat. Ennek ellenére nehéz volt meghozni ezt a döntést. Ha bárki más, nem pedig a tavalyi közönségkedvenc Bowman szerződtetésére adódik lehetőség, biztos, hogy nem váltottak volna.
„ Freemant jó játékosnak tartjuk, ezt a Krasznai-kupán bizonyította is. Emberileg tehát valahol sajnálom, de a profi sportban nem dönthetünk érzelmek alapján. Az ideális persze az lehetne, hogy maradjon mindkét amerikai, azaz Freeman és Bowman is, de a hátvédposzton már ott van és a csapatba egyre jobban beilleszkedik honfitársuk, Carberry. A szabályok szerint három amerikai kosarast pedig nem lehet szerepeltetni, csak kettőt, ráadásul pénzünk sincs arra, hogy mindhármukat itt tartsuk. Nagyon remélem, sikerül mindenkinek megfelelő megállapodásra jutni Freeman ügynökével és bízom benne, hogy a menedzser hamarosan talál klubot a játékosnak.”
Hír még a csapatról, hogy az új bajnoki idényre már elkezdték a bérletek árusítását. A bérlet ára nem változott, továbbra is 10.000 forint és minden mérkőzésre érvényes. Idén több helyen is kapható lesz, így a sÖrdögök sportirodáján (Lackner K u. 48., tel.: 508-210), az AND1 sportboltban és a Future kávéházban is. Újdonság, hogy mozgóárusok is árusítják majd a belépőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bekerekező kerek erdő

„ Hej, óvoda, óvoda, de fényes az ablaka, de tágas az ajtaja, de szép tiszta minden terme,… Tovább olvasom