Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Friss művek a Műcsarnokban

Friss művek - üdítő esték a Műcsarnokban címmel egyhetes rendezvénysorozat kezdődik hétfőn az intézményben.

Mint az intézményi ajánló tartalmazza: a Friss művek című tárlaton a közönség tizenkét magyar festő műveiből láthat válogatást, közöttük szinte minden generáció képviselteti magát.

A Műcsarnok egy-egy termében Ádám Zoltán, Baranyai Levente, Birkás Ákos, Braun András, Cseke Szilárd, Hegyeshalmi László, Káldi Kata, Klimó Károly, Nemere Réka, Nemes Nikolett, Radák Eszter és Szűcs Attila munkáiból látható ízelítő.

A festészeti bemutatóhoz kapcsolódó esti társművészeti események sorában szerepelnek koncertek, táncelőadások illetve performance. 

A kiállító művészek között szinte minden generáció képviselteti magát. A válogatás irányadó szempontja, hogy szinte kizárólag csak festmények kerülnek kiállításra. A Műcsarnok 12 művészt kért fel, hogy részt vegyen a tárlaton, nem véletlenül, hisz így a Műcsarnok mind a 12 termében egy-egy művész kap teret. A Műcsarnok a rendezvénnyel hagyományt kíván teremteni, ezentúl évről évre lehetőséget kapnak majd magyar művészek, hogy egy-egy "üres héten" megtölthessék a kiállítótermeket.

A kiállításhoz társművészeti rendezvények is kapcsolódnak majd, így a múzeum ezen a héten minden nap és minden este-éjjel várja a látogatókat. Előadók: A Liszt Ferenc zeneművészeti együttes fúvósötöse, a Grencsó István - Hajnóczy Csaba duó, Gergye Krisztián táncművész és társulata, az Újdimenzió Műhely, Béki István performance-művész és sokan mások. A Műcsarnok e rendezvényével, ahol képzőművészet és egyéb művészeti ágak egymáshoz szorosan kapcsolódva kerülnek bemutatásra, lehetőséget kíván biztosítani látogatói számára, hogy egy kiállítási intézményben találkozzanak más típusú programokkal is, így is szélesítve a múzeum kínálta kulturális ajánlatok spektrumát.

mti

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még mindig 170 millió forint a hiány

A megyei közgyűlés ma első olvasatban tárgyalja a 2003-as költségvetést. Az előterjesztésben –… Tovább olvasom