Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Frissítést kapott a Firefox böngésző

A Mozilla Foundation fontos frissítést adott ki a Firefox böngészőprogramhoz, amely több kockázatos biztonsági rést, köztük a hamis domainek alkalmazását lehetővé tevő IDN hibát is orvosolja.
Az IDN-kezelő sebezhetőségét kihasználva a potenciális támadók egy létező URL címet felhasználva olyan hamis weboldalakat szerkeszthetnek, amelyekről adathalászó támadásokat hajthatnak végre. A frissített Firefox böngészőn az URL-ek "Punycode" kódolt változata is megjelenik a címsorban, ily módon könnyítve meg a valódi címek megkülönböztetését a hamisaktól. A frissítés külön, illetve a teljes frissített Firefox 1.0.1 böngésző a Windows, Mac OS X és Linux rendszerekhez ingyenesen letölthető a http://www.mozilla.org/ weboldalról. Annak további új biztonsági és egyéb elemeiről angol nyelven a http://www.squarefree.com/burningedge/releases/1.0.1.html oldalról szerezhető információ.
Chris Hoffmann, a Mozilla tervezési igazgatója a Firefox 1.0.1-gyel kapcsolatban elmondta, hogy a biztonságos használat érdekében a rendszeres frissítést elengedhetetlennek tartják. Márpedig a Firefoxnak az Internet Explorerrel szemben kialakított piaci stratégiáját főként éppen a biztonságra alapozták, ami eddig úgy tűnik, hogy be is vált: 100 nap alatt 25 millióan töltötték le a nyílt forráskódú ingyenes böngészőt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ország legismertebb építésze

A Barátok közt sorozatból ismert Berényi András, bár a győri építőipari középiskolában végzett, valójában nem akart építész lenni. R. Kárpáti Péter hét év után már hallgat sorozatbeli nevére is, s a jellemük között is sok a hasonlóság: a hátán fát lehet vágni, béketűrő ember, mint a Bika csillagjegyűek. Gourmand, aki szereti az élet örömeit, a nyugalmat, a bizalmat. Tovább olvasom