Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Függőség

Jessica Shepard (Ashley Judd), a frissen előléptetett rendőrfelügyelő, egy sorozatgyilkos után nyomoz, és döbbenten fedezi fel, hogy az áldozatok mind olyan férfiak, akikkel az utóbbi időben neki viszonya volt.
A nyomozás egyre váratlanabb fordulatokat hoz, és egyre jobban összekuszálódik, ahogy Jessica munkatársa (Andy Garcia) furcsán kezd viselkedni, és a rendőrfőnököt (Samuel L. Jackson) felszólítják, hogy zárja ki Jessicát a nyomozásból, mivel ő az első számú gyanúsított. Minden nyom hozzá vezet, őrá utal, és Jessica is gyanakodni kezd, hogy talán ő maga a gyilkos, aki után nyomoz.

INFÓ

Ashley Judd:


„Azt hiszem, az ötlet fantasztikus, a szöveg érdekes és izgalmas, a sztori abszolút lebilincselő - mint ahogy maga Jessica is. Ez határozottan nem a klasszikus veszélyben lévő nő filmtéma. Rengeteg váratlan fordulat és összekuszálódó szál van benne, nem is említve a női főszereplő hihetetlenül kidolgozott figuráját, aki kész elfogadni a szexuális kérdésekben oly jellemző kettős mércét, és bátran felveszi a kesztyűt, bármelyik férfi is a kihívója. Egész egyszerűen fantasztikus ez a nő, és én különösen azt szeretem a figurában, hogy a keménysége egy jottányit sem befolyásolja a sebezhetőségét."

Samuel L. Jackson:

„Régi csodálója vagyok Phil Kaufman munkájának, és most, hogy láttam munka közben is, meg tudom érteni, hogy a filmjei miért is olyan kvalitásúak, amilyenek. Azt hiszem, arról van szó, hogy Phil egy remek sztorit választott, és azt a pszichológiai thriller szintjére emelte, olyan végkifejlettel, amire senki sem számít."

Philip Kaufman arról ismert, hogy bonyolult meseszövésű sztorikat tud a nagyközönség számára is élvezhető módon filmre vinni. Kaufman rendezte a Milan Kundera azonos című, nagysikerű regényéből készült A lét elviselhetetlen könnyűsége című filmet, és a regény alapján írt forgatókönyv írójaként Oscar-díjra jelölték a legjobb adaptált Forgatókönyv kategóriában. Kaufman ezúttal a Twisted című film rendezőjeként kamatoztatja rendezői képességeit.

Philip Kaufman:

„Ezt a filmet a szexualitástól fűtött komplexitás jellemzi, és ez teszi a sztorit különlegesen rejtélyessé. Itt nincsenek sztereotípiák, sem a férfi, sem a női figurák tekintetében, nincsenek nyilvánvaló nyomok és nyilvánvaló gyanúsítottak, és sem a néző, sem maga a főszereplő nem tudja biztosan, ki is a gyilkos, egészen a film utolsó néhány jelenetéig."

Legalább annyira, mint Jessica, a gyilkos személyére vonatkozóan a sötétben tapogatózik Jessica társa, az Andy Garcia által megszemélyesített Mike Delmarco is, aki maga sem mentes a gyanú alól

Andy Garcia:

„Amikor az általam alakított figurát bemutatják Jessicának, azonnal érezni lehet a kettőjük közötti erős fizikai kapcsolatot és az egymás iránt érzett kölcsönös megbecsülést. Az ember azonnal tudja, hogy ők ketten kiállnak egymásért, fedezni fogják egymást. Még amikor a nyomok Jessica irányába kezdenek mutatni, Mike az, akinek sosem inog meg a Jessica ártatlanságába vetett hite. Jessica a társa, és Mike a társa mellett áll."
Kaufman, a rendező úgy érzi, hogy a Judd és Garcia közötti, a vásznon is átsütő vonzalom, a közös hullámhossz, amelyen játszottak, és a tény, ahogy ezt a két színész nyíltan vállalta is, alapvető jelentőségű volt. „Tényleg nagyon örültem a két színészben izzó intenzitásnak, amely feszültséget, lojalitást, sőt forró fizikai vonzalmat sugárzott egymás felé, anélkül, hogy egy percre is csorbította volna a gyilkos leleplezését célzó erőfeszítéseik őszinte elszántságát."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mesterről

A bogyoszlói alkotó 1971-ben lett ifjú népművész, 1973-ban pedig népi iparművész. A Népművészet… Tovább olvasom