Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

Füstmentes óvodákért

Törvényben már hónapokkal ezelőtt megjelent, szeptembertől azonban a dohányzásra kijelölt helyeken sem lehet cigarettázni az óvodákban. A jogszabály ismertetése után sokan szoktatták magukat a gondolathoz és végleg elnyomták az utolsó csikket.
Némethné Kerék Ildikó, az ÁNTSZ egészségnevelője szerint a passzus a gyermekek mellett a nemdohányzókat is védelmébe vette. A kisgyermekek többsége az egészségnevelési program keretében hall először a cigaretta ártalmas hatásáról, a megelőzés jelentőségéről. Az eddig dohányzásra kijelölt helyeket többnyire a nyári nagytakarítás, felújítás ideje alatt füstmentesítették, azaz szeptembertől ezeken a helyeken is tilos a dohányzás az óvodákban.
„ Bagózós” helynek maradhatott volna az udvar, ám mivel ez szintén az intézmény része, ezért hetek óta a szabadban is tilos a cigizés. A győri Bisinger-óvoda bejáratánál erre például tábla figyelmezteti a munkatársakat, a szülőket és az ide látogató vendégeket. Hasonló a helyzet a többi intézményben is. A megkérdezett óvodák vezetői szerint semmiféle fennakadást nem okozott a tiltás bevezetése, sok szülő kifejezetten jó néven vette ezt a fajta gondoskodást. Pécsi Miklósné, a Bisinger-óvoda vezetője megsúgta, apukát bizony már kellett figyelmeztetniük finoman, hogy az ovi udvarán ne dohányozzon. A kicsik többsége pedig már ebben a korban tudja, hogy az egészségre káros dologról van szó, így az sem ritka, amikor a gyermek otthon felnőttes komolysággal megjegyzi: „Apa, ne dohányozz, mert mérges leszel.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfüggesztheti az EU a török csatlakozási tárgyalásokat

Az Európai Unió a török csatlakozási tárgyalások részleges felfüggesztését fogja javasolni amiatt,… Tovább olvasom