Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Futni hagyta a körzeti megbízott a halálbrigád sofőrjét

A tiszalöki romagyilkosság után közvetlenül elrendelt razzia közben egy körzeti megbízott ellenőrizte a halálbrigád sofőrjének autóját, de továbbengedte azt - írta a birtokába került dokumentumra hivatkozva a Magyar Hírlap.
A napilap szombati száma szerint a körzeti megbízott annak ellenére engedte tovább az autót, hogy a kocsiban megtalálta a fegyverek szállítására használt gitártokot, egy adóvevőt és egy távcsövet, valamint a sofőr is hihetetlen történettel állt elő. A rendőri jelentés szerint Cs. István azt mondta a járőrnek: Debrecenből azért ment Polgárra, hogy az interneten keresztül megismert hölggyel találkozzon, akit addig még nem ért oda.

Elmondta azt is, hogy katona volt, februárban szerelt le és a gépkocsi a barátnőjéé, aki jelenleg nem tartózkodik Magyarországon - idézte a dokumentumot a Magyar Hírlap.

A cikk beszámolt arról is, hogy a rendőr azt írta, jelentését további intézkedés céljából teszi meg, de ilyen intézkedés később nem történt.

Olvasóink írták

79 hozzászólás
 • 79. CID 2010. augusztus 17. 21:26
  „maros50 : miért gondolod, hogy tiéd az utolsó szó joga ? Ez valami általam ismeretlen kiváltság, melyet csak bizonyos emberek birtokolhatnak ? Okos értelmes vagyok ? Hát, köszönöm, bár nem annyira mint szeretnék( meg hát mástól jobban esne eme "dícséret"), de azt hiszem, toleránsabb mint a pártfogoltjaid 99,99 %-a.”
 • 78. maros50 2010. augusztus 17. 21:02
  „Kedves CID!
  Az utolsó szó jogán elnézést kérek Tőled, ha megsértettelek nem szándékossan tettem. Okos értelmes vagy.Kivánom,hogy tolerancia kisérje utadat.”
 • 77. CID 2010. augusztus 17. 19:39
  „Jah, és maros50, mielőtt azt hiszed, hogy csak a billentyűzetem koptatása miatt, írtam ide, azt szerettem volna, hogy egy érintettől, hozzáértőtől kapjak némi útbaigazítást, de sem tőled, sem a novak... nick nevű usertől sem tudtam meg sokat ( imént említett abszolút elzárkózott ezen igényeim kielégítésétől ).

  Szóval jól "elbeszélgettünk", esetleg eszmét cseréltünk, időnként nyersen, vagy cizelláltabban <moderálva> egymást, de előrébb, sokkal nem vagyunk :)”
 • 76. CID 2010. augusztus 17. 19:19
  „Nos, hát az itteni monitoromról sem tudom lekaparni az a fránya kérdőjelet.

  maros50 "CID!
  Látom érdekel a cigányok sorsa,látom,hogy megoldásokat keresel,látom,hogy megakarod érteni a világukat,látom,hogy megoldásokat akarsz"

  Ebből így max. a megoldásokat akarok igaz, esetleg teljes egészében. A sorsuk nem igazán érdekel, esetleg érdekesnek tartom őket ( amíg ez nekem nem káros, kellemetlen), megoldásokat nem keresek, nem az én dolgom ( persze felindultságból, dühből eszembe jut ez az, de az törvényileg, meg talán erkölcsileg sem megengedhető ), max igyekszek úgy viselkedni, hogy kerüljem a konfliktusokat.
  A "kocsmai" ( egyébként egy drinkbár volt" öregasszony viselkedéséből meg nem vontam le semmilyen messzemenő következtetés, max. megerősítette az eddigi tapasztalataimat ( mondjuk ennek nem annyira örültem.

  "CID és hasonló gondolkozásúak is eljusson a felfogó képességükhöz" ez talán sértő is lehetne, ha nem te mondtad volna. Azt megjegyzem, hogy a történelem során nagyon sok éles elméjű, intelligens, fondorlatos, stb, stb. fasiszta, rasszista ember volt, van, és lesz. Addig örülj, még nem kerülnek hatalomra, mert akkor kevés lesz a duma :) Egyébként is nagyon magyartalanul van megfogalmazva a mondat, de ezt neked azt hiszem elnézhetjük, tőled szép eredmény.”
 • 75. CID 2010. augusztus 17. 14:12
  „74. hozzászólónak. Itt bennt a munkahelyemen hiába kapargatom a monitort, akkor is ott van az a kérdőjel. Este, ha hazaérek, megnézem az otthoni gépemet, hátha azon nincs. Mármint a vén barom után. :)

  Indulatom kiváltója a "kis fickó" volt, bár ezt leírtam a 65. hsz-ban. Üdvözlettel.”
 • 74. novaklaszlo56 2010. augusztus 17. 08:54
  „Igen, kedves Maros50, ezzel teljesen egyetértek. érzékeltem azt az igyekezetedet is, hogy valódi tényekkel szembesítve a vitapartneredet, és meghallgatva az ő érveit, tapasztalatait is, megpróbáld közelebb vinni őt ahhoz, amit igaznak vélsz.
  Ezek a fórumok hasznosak a számomra, bár a haszon nem a vitatott kérdések érdemével kapcsolatosan, hanem más, általam művelt szakma szempontjából értendő. Ezeket a fórumokat ugyanis az itt megszólalók többsége nem a konstruktív, problémafeltáró- és megoldó viták lehetőségének, hanem inkább olyan arénának tartja, ahol az ismeretlenség oltalmából kitombolhatja magát, legázolhat bárkit különösebb következmények nélkül. Különösen irritálhat egyeseket olyan emberek felbukkanása, akik szokatlanul kulturáltan, választékosan beszélnek, és vélhetőleg tájékozottabbak náluk az adott kérdésben. Ilyenkor azután el tud szabadulni a pokol. Nem vagyok túl érzékeny, de az a "vén barom" minősítés, bevallom, a torkomon akadt, és nem tudom, mivel sikerült rászolgálnom. :)
  Néha azonban mégis konstruktív irányt vesz a vita, ahogyan ez éppen itt, alább is látható, nem utolsó sorban a türelmed és a kitartásod eredményeképpen. Csak remélni tudom, hogy a vitapartnered komolyan elgondolkodik azon, hogy az álláspontján még van mit csiszolnia. Ha ezt teszi, máris fényévekkel kerül közelebb a szabadon, béklyók nélkül gondolkodó entitások, jelenleg ijesztően kis létszámú csoportjához. És ezt bizony a te kitartásodnak is köszönheti!”
 • 73. maros50 2010. augusztus 17. 08:17
  „Kedves Novák László!
  A hozzászólásaimat általában úgy fogalmaztam meg,hogy a CID és hasonló gondolkozásúak is eljusson a felfogó képességükhöz,mellőztem a tudományos elméleteket.Amikor a CID a kocsmai történetét elmesélte csak nevetni tudtam.Persze,hogy nem lehet köcsmai történeteken keresztül általános képet alkotni bármely népcsoportról.Ezzel tisztában vagyok.A kíínduló pont mégis az volt,hogy megismerjem egy olyan ember gondolkozását aki szélsőséges nézeteket vall.A végén azt tapasztaltam,hogy meggyőzhető,bár még vannak fenntartásai a cigányokat megítélését illetően.Ezen gondolkozása korrigálható egy elméleti tréning alapján.A hibát ott látom,hogy az embereknek hiányossak az ismeretei olyan népcsoportról,amely több évszázada itt élnek
  Magyarországon.Az iskolai tananyag is hiányos.”
 • 72. novaklaszlo56 2010. augusztus 17. 01:05
  „Maros50-nek szánom a rövid, ezért laikusok számára több helyen félreértelmezhető összefoglalót. Az emberi mivoltukról könnyedén megfeledkezők reakciói nem érdekelnek.

  Egy rassz ösztönösen, védekezőleg igyekszik elkülönülni az őt körülvevő, más rasszbéliektől. Ez természetes jelenség, és nemcsak az emberi rasszokra igaz, hanem az állatvilágban is teljesen általános. A védekezés célja a rassz belső értékrendjének (etikai normák, szokások, kultúra, nyelv, írott viselkedési szabályok - ha vannak,) és az integritásának (külső és belső viszonyulások rendszere és rendje, hatalmi struktúra, hierarchia) fenntartása, megóvása idegen hatásoktól. Ez általános, tehát kivétel nélkül minden emberi rasszra nézvést igaz. Hasonló, bár jellegükben, intenzitásukban és módszereikben eltérő törekvések és elkülönülési attitűdök figyelhetők meg az egyébként azonos rasszhoz tartozó, de más nyelvű, kultúrájú, vallású, szexuális identitású, orientációjú, habitusú, társadalmi rétegződésű, stb. embercsoportok esetében. Ha ezek a tendenciák felerősödnek, akkor komoly, akár az erőszak alkalmazásával is együtt járó, háborús konfliktusok is kirobbannak az egyes csoportok (vallási közösségek, nemzetek, társadalmi csoportok...) között.
  Gyakori, hogy a népesebb (nem mindig őshonos, lásd pl. az amerikai kontinensnek az európai hatalmak általi meghódítását!), és/vagy egyéb okból fölényben lévő etnikum, vallási, nyelvi, stb. csoport számára kényelmetlenné válik a területén élő, tőle sok mindenben különböző másik csoport jelenléte, és azok ellenállása miatt sem a gazdasági hasznosításuk (pl. rabszolgásítás), sem pedig az integrálódásukkal kapcsolatos törekvések nem vezetnek kielégítő eredményre. Ilyenkor a legkülönbözőbb ideológiák születnek a célcsoport devianciáinak a felnagyítására: meg kell okolni és alapozni a célba vett emberek kiirtását, eltávolítását, valamivel jobb esetben az asszimilációjukat, amely ellenben nem egyéb, mint az identitásuk, kultúrájuk, vallásuk, nyelvük, szokásaik teljes feladásának az elvárása ezektől a csoportoktól, és a csoportokhoz tartozó minden egyes embertől, ami természetesen növeli a célcsoport kohézióját, szembenállását, és ezen keresztül az izolálódását is, amely viszont további ,,okot" szolgáltat a másik csoportnak akár a célcsoport teljes felszámolására is. Ördögi kör. Ez soha sem lehet megoldás, sőt... Hogy melyek a megoldás valóban lehetséges és helyes, társadalmi megbékéléssel biztató módjai és eszközei, arról egy szót sem vagyok hajlandó itt szólni senki kedvéért. Már mondtam: Egyetlen embercsoport, például egy etnikum, mondjuk a magyarországi cigányság helyzetének a megértéséhez évek, vagy inkább évtizedek kitartó tanulása, komoly kutató és elemző munka vezethet kizárólag. A kocsmákban sörözve szerzett tapasztalatok torzak, hamisak, és főképp nem alkalmasak egy egész népcsoport állapotának a leírására, legfeljebb felelőtlen és önkényes definíciók gyártására érzi magát feljogosítva az, aki a sör, meg a kísérőként ledöntött ital hatására sokkal okosabbnak véli magát bárki másnál. Ahogyan az Olaszliszkán, első dühükben lincselők sem azonosak a ,,cigánysággal", meg az ártatlan emberekre, mint kóbor kutyákra vadászó filister prime classis, nagyra becsült (!) honfitársaim sem azonosak a ,,magyarsággal". Remélem, csak nagyon kevés, ember formájú fenevadat lelkesített a ,,dicsőséges vadászat", és lassan ezek (szándékosan nem személynévmást használok a megjelölésükre) is használni kezdik az eszüket, és felnőnek, legalább az értelmes önzés színvonalára, ha már az intelligencia áldásaiból kirekesztették magukat. Csak remélni tudom, hogy nem örökre: talán megértik majd önmagukat és a világot, amelyben élet helyett vicsorgás, acsarkodás volt a sorsuk, ha későn is, mondjuk, mire már csak ugatni tudnak, és a fogaik a... Ezt a mondatot inkább nem fejezem be, nehogy valaki a plágium vádjával illethessen.”
 • 71. novaklaszlo56 2010. augusztus 16. 23:43
  „A 65. sorszámot viselő hozzászólása miatt ez kölcsönös, kedves uram. Értelmes, mi több, intelligens embernek véltem Önt. Súlyosan tévedtem, elnézést!”
 • 70. maros50 2010. augusztus 16. 22:28
  „CID!
  Látom érdekel a cigányok sorsa,látom,hogy megoldásokat keresel,látom,hogy megakarod érteni a világukat,látom,hogy megoldásokat akarsz.Joggal! Hiszen így a természetes.Az öreg cigány asszony nem vert át,Bárkinek adakozunk aki rászorul,csak tudni kell hol a határ!Hol az a pont amikor nemet kell mondani.Mégegyszer megísmétlem egy idős cigány asszony régi elavult gondolkozása számomra nem mond semmit.Azt gondolod,hogy nincs véleményem azokról akiknél nincs tudatos családtervezés? De ez sem olyan egyszerú megítélés.Az a fránya szubkúltúra!Ahhoz,hogy megértsd ezt kellene kitárgyalni....”
 • 69. CID 2010. augusztus 16. 17:42
  „Basszus maros50, akkor nem értem, miért ne kellene beizzítani a kazánokat ?
  Lehet, mégsem bennünk van a hiba, hanem a cigányokban ?

  Én specilell naivan, megvendégeltem egy 80 éves asszonyt, sörrel, adtam neki cigit pénzt nem, hisz nekem sincs túl sok. És akkor neki örömet okozott, hogy át..<moderálva> egy magyar
  embert? Az, hogy ő mosolygott rajta az egy dolog, de, hogy te átsiklottál a gyereknevelés jövedelmezőségén.........”
 • 68. maros50 2010. augusztus 16. 17:28
  „CID!
  Egy idős roma 80 éves öregasszonytól mit vársz.Aki még a nevét sem tudja leírni szegény.Még az gondolja,hogy a fafejú világban él.Komolyan veszed amit mond? Nagyon meglepődnék?Egyébként ez is a szubkúltúra része még pedig nagyon.Azt gondolja sajnos,hogy egy gyermek felneveléséhez az állami juttatások elegendőek és jövedelmezőek.
  Ma a statisztika alapján a gyermekvállalási hajlandóság a roma fiatalok körében is kedvező.Erről is meglehet gyözödni.Régen nem volt ritka a roma családoknál a 8-10 gyermek.”
 • 67. maros50 2010. augusztus 16. 17:19
  „CID!
  Láttál már olyan esetet amikor két roma összevitatkozik valamin.Egy harmadik probál igazságot tenni jószándékkal.Az tuti,hogy valamelyik fél a harmadikon veri el a port.Vagy ez nem roma mentalitás?”
 • 66. CID 2010. augusztus 16. 17:09
  „neked maros50 , csak annyit említenék, hogy az öregasszony azt mondta, hogy a gyerekben nagy pénz van. Megkockáztatom, nem én vagyok kettőnk közül a nagyobb rasszista, de ez a te gondod.....”
 • 65. CID 2010. augusztus 16. 16:35
  „"Két kis fickó fogalmazgatja a problémát," Gratula Novák úr. Maga meg ír szép hosszú monológokat, de a nagy büdös semmit nem csinál, pusztán okoskodik. Gratula. Kis fickó ? Vén barom ? Aki ugat de harapni nem tud, hisz a foga már a végbelében van. Nagyon, nagyot csalódtam önben.”
 • 64. CID 2010. augusztus 16. 16:20
  „Írtam egy szép hosszú kommentet , a bepalizásom tárgyában. Szerencsére eltűnt a technika ördögének köszönhetően. Ha valakinek ebből csak a bepalizás jött le, hát, gratula..................”
 • 63. novaklaszlo56 2010. augusztus 16. 16:12
  „Kissé félve, de kíváncsian feljövök, és mit látok? Két kis fickó fogalmazgatja a problémát, keresi az igazságot, és a megoldási lehetőségeket latolgatja. És mindezt tisztelettel, már-már baráti hangon! Lehet, hogy mégis van még hazám?
  Nagyon tetszik a dolog, fiúk! Teljesen megváltozott a hangulatom attól, amit itt látok tőletek! :)
  Nem mindenben maradéktalan az egyetértésem, de az világos, hogy ti is látjátok már: ez bizony nem egyszerű kérdés, és alig van - ha van -, köztünk olyan, aki valami módon ne lenne ludas ezekben a dolgokban is.
  Ha a ti, itteni vitakultúrátok általános lenne, sok bajunk megoldódna, és egy sor gond ismeretlen is lenne a számunkra. Nagyon felnézek most rátok! ;)”
 • 62. maros50 2010. augusztus 16. 13:48
  „CID!
  Jót mosolyogtam a cigányasszonnyal történő "csevegéseden.Gyakran találkozom Szegeden a "seftesekkel"kínálják "portékájukat"Úgy hárítom el,hogy szígorú tekintetemmel elútasítom közeledésüket,nem csevegek velük,mert a mentalitásuk" alapján biztos lehetsz,hogy palira vesznek.Van egy érzékük ami másnak nincs,de azt nagyon tudják.Ha azt érzik,hogy nem vagy fogékony közeledésükre tuti,hogy nem háborgatnak.Ha mégis a"píncérnő" helyessen járt volna el.Erre nincs recept.A távolságtartás a fenntartás fontos!Ez még nem előítéletesség.Úgy vagyunk mindnyájan,hogy nem mindenkível állunk le,csevegni,barátkozni.”
 • 61. CID 2010. augusztus 16. 13:10
  „Már, hogyne vettem volna észre, hogy TUDJÁK az érdekeiket képviselni. Múltkorában beültem egy kocsmába meginni egy üveg söcót, odajött egy cigány asszony( köbö 80 éves), s kínált ( minden bizonnyal nagyon jó minőségű) zoknit. Mondtam, köszönöm nem, van elég zoknim. Erre azt mondja akkor hívjam már meg egy sörre, rendeltem neki egy pohárral, kért egy cigit, adtam naki ( megjegyezte milyen isteni cigit szívok ) elkezdtünk beszélgetni( miközben a fellegekig istenített, milyen jóképű és rendes fiatalember vagyok), megkérdezte van e asszonyom, gyerekem. Mondtam, barátnőm van ( nagyon régóta ) gyerek nincs. Erre elkezdte mondani, miért kell a gyerek, meg mennyi pénzt ki lehet hozni belőle.

  Ez szerinted normális, és követendő magatartás ?

  Megjegyzem, jót szórakoztam, a kocsmárosnő kérdezte, zavar e , mondtam, nem:)

  Áruld már el, mit kellene nekünk tenni egyszerű, dolgozó magyaroknak. Az oktatás, nagyon nagyon hosszú távon hozhat megoldást, ha egyáltalán hozna, figyelembe véve a beltenyészet miatti igen alacsony intelligenciahányadosukat.

  Én nagyon nyitott vagyok. Mit tegyek, hogy ne <moderálva> a cigányok csak mert magyar vagyok, ne raboljanak ki, ne köpködjenek, de átkozódjanak, ha neadj isten nem adok nekik cigit ( amikor nekem sem sok van ).

  Ha válaszolsz értelmesen, sok magyar ember megköszöni, kellene már egy jó kis "user manual" a romákhoz.”
 • 60. maros50 2010. augusztus 16. 12:45
  „CID!
  Nem vetted még észre,hogy ha nem tudják édekeiket megfelelően képviselni illetve érvényesíteni akkor támadásban lendülnek úgy gondolják,hogy származásuk miatt érzik a hátrányos megkülömböztetést.Néha joggal érzik,de a megoldás még is az,hogy az iskoláztatásuk,oktatásuk útján lehet eredményt elérni.A müvelt iskolázott roma ember mégis csak boldogul és a hívatal sem packázhat velük.Milyen eredményt lehet elérni az analfabétákkal? Az eredmény nulla.”
79 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az EDF Démász a legjobb lakossági áramszolgáltató

Az ügyfélkapcsolatokat tekintve az EDF Démász nyújtotta 2009-ben a legmagasabb színvonalú szolgáltatást a Magyar Energia Hivatal megállapítása szerint. Tovább olvasom