Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Fuvolavarázs Japánból

Különleges élményben lehet része annak, aki szeptember 5-én, csütörtökön meghallgatja a Japán Fuvolisták Társaságának Zenekarát a Richter Teremben. A 37 tagú együttes európai turnéjának első állomása Győr.

Bűvölő harmóniák

A japán fuvolisták együttesét 1966-ban Masso Yoshido alapította. A zenekar repertoárján ismert zeneszerzők vonószenekarra írt műveinek átirata és japán komponisták szerzeményei szerepelnek. Bár a hangzás nem vetekszik egy nagy orgonáéval, de a megszólaltatott művek lírai, olykor misztikus hangvétele, a harmóniák páratlan szépsége elbűvöli a hallgatóságot.

Nem ismeretlen

Az együttes élén Izaki Masahiro, a Magyar Televízió karmesterversenyének győztese (1995) áll, aki az elmúlt hét esztendő alatt már nagy sikerrel vezényelte az ország szinte valamennyi szimfonikus zenekarát. Így nem ismeretlen a győri közönség számára sem.
A karnagy rendszeresen látogat hazánkba különböző japán társulatok élén. Az ő közreműködésével mutatta be a Japán Operett Társaság 1998-ban a Budapesti Operett Színházban Lehár Ferenc A mosoly országa című nagyoperettjét. Idén májusban pedig a 80 tagú Kumamoto Szimfonikus Zenekar koncertjét élvezhette a zeneakadémia közönsége.

A belépés díjtalan

A Japán Fuvolisták Társaságának Zenekara szeptember 5-én, csütörtökön este fél nyolc órai kezdettel várja az érdeklődőket a Richter János Terembe. A koncerten Mozart, Vivaldi, Cunningham és Cimarosa ismert művei mellett Kouji Uno és Ryouhei Hirose japán zeneszerzők kifejezetten erre a zenekarra írt kompozíciói csendülnek fel. A belépés díjtalan.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Domonkos Jenő – vegyész

Tovább olvasom