Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

G. Szabó Lenke: A tudás hatalma

G. Szabó Lenke, a szentesi Városi Könyvtár Kht. ügyvezető igazgatója Umberto Eco A rózsa neve című regényéről beszél.
„Könyvek között élek és dolgozom, s nagyon nehéz a választás, hiszen sok minden befolyásolja, hogy mikor melyik mű áll hozzám közelebb. Miért esett a választásom Umberto Eco A rózsa neve című könyvére? Azért, mert érdekes, szórakoztató alkotás, egy klasszikus detektívregény, amely egy történelemkönyv hitelességével nyújt bepillantást a középkor világába, annak társadalmi, politikai, vallási harcaiba, s nem utolsósorban egy misztikus történet egy különleges könyvtárról, a könyv és a tudás hatalmáról.

A regény egy észak-itáliai apátságban játszódik a XIV. században. Ide érkezik meg fiatal kísérőjével Baskerville-i Vilmos ferences szerzetes, hogy előkészítse az egymással szemben álló felek, a pápai és a ferences küldöttség találkozóját. Ám a kolostor nyugalmát rejtélyes gyilkosságok zavarják meg, amelyek felderítését a nagy tudású és kiváló nyomozói képességekkel megáldott szerzetes vállalja magára.

Hamar rájön, hogy a titkot a kolostor féltve őrzött könyvtára rejti, s miközben egyre közelebb jutunk a megoldáshoz, bepillantást nyerhetünk a középkor titokzatos világába. Megismerhetjük a szerzetesi életet, az inkvizíció hatalmát, a szenvedélyt és a félelmet, s szinte érezzük a sötét és misztikus középkor hangulatát. Szerintem lebilincselő regény, érdemes kézbe venni."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elindult a játékoskeringő

Labdarúgás

Nincsenek irigylésre méltó helyzetben az anyagiakban amúgy is… Tovább olvasom