Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Gála a gyerekekért

és a nevelőszülőkért

Jótékonysági gálát szervez pénteken öt órakor a megyei önkormányzat területi gyermekvédelmi szakszolgálata és a „Nevelőszülőkért és nevelt gyermekekért” Közhasznú Alapítvány a győri Bartók Béla Megyei Művelődési Központban.
A nevelőszülőség egyidős a gyermekvédelemmel – ma már komoly jogszabályi feltételekkel, szigorú módszertan szerint végzik. Magyarországon csaknem 300 ezer veszélyeztetett gyermek él, közülük 22 ezer kiskorúnak nem adatik meg a családban nevelkedés lehetősége. A család a teljes élet, az ember személyes kibontakozásának és boldogulásának legfontosabb színtere, olyan valóság, amelyben a szülők feladata, hogy bizalommal és szeretettel neveljék gyermekeiket az emberi élet értékeire, a legnagyobb jóra.
A rendezvény nemes célt szolgál, így aki személyesen nem tud a szeptember 16-i jótékonysági gálán részt venni, de szeretné az alapítványt támogatni, az a 11737007-20703619-es számlaszámon teheti ezt meg.
A korszerű intézményes ellátás mellett országszerte nevelőszülői hálózat biztosítja az állami gondoskodás alatt élő gyermekek számára a biztonságos életteret, a családi fészek melegét, a megbízható útravalót. A megyében 180 gyermek él nevelőszülőknél. A rendszer fenntartása állami és önkormányzati feladat, ehhez kíván segítséget nyújtani a „Nevelőszülőkért és nevelt gyermekekért” Közhasznú Alapítvány azzal, hogy a kötelező juttatásokon túl olyan programot kínál (gyermektáborok, egyéni fejlesztés, terápia, képzések, szupervízió), amely fokozza a nevelőcsaládok megtartóerejét, segíti a gyermekek és szülők személyiségének gazdagodását és igyekszik biztosítani a megújulás lehetőségét.
A szeptember 16-i rendezvény védnöki tisztét Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke és Szabó Miklós alelnök vállalták. Jegyek (1000 forintos áron) a területi gyermekvédelmi szakszolgálatnál (Győr, Vasvári Pál u. 1.), a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ portáján (Győr, Czuczor G. u. 17.), illetve a rendezvény előtt a helyszínen kaphatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katedra a tévében

A hetedik szemeszter kezdődik szeptemberben a változatlanul népszerű tévés Mindentudás Egyetemén. Tovább olvasom