Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Galamb utcai közgondok

A győri, Galamb utcai társasház lakói 1997-ben megvásárolták önkormányzati tulajdonú lakásaikat. A lakótömböt kerítés választja el a közterülettől. A Kisalföldhöz eljuttatott levélben a lakók képviselője, Laposa József többek között leírta, a közterület üzemeltetési feladatát a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol) csak részben végezte el, 2004 óta egyáltalán nem végez ilyen munkákat.

A képviselő állítja, a fűnyírás, a magas fák nyesése, a lehullott levelek elszállítása elmaradt, s a játszótér berendezései is hiányosak. A kérdéses kerítés nagyobbrészt a társasház tulajdonában van. A tulajdonosok tulajdonuk hányadában viselik a dolgokban beállt kárt. A levélben többek között az a kérdés is szerepel, hogy a Komszol miért döntött úgy, hogy nem teljesíti a közterület működtetési feladatát.
A Komszol ügyvezető igazgatója, Kovács Barnabás az üggyel kapcsolatban elmondta, a lakótömböt körülvevő területek a lakások eladása után megmaradtak közterületnek. Az önkormányzat arra törekedett, hogy a kerítéssel zárt részt az ingatlantulajdonosok gondozásába adja, s mert ők használják, vállaljanak áldozatot annak rendben tartásáért is.
– Ez a megoldás nem lesz járható, a közösség nem vállalja a terület gondozását, ebből adódóan tényleges közterületként kell kezelni, de előtte tényleges közterületi használatba kell tenni – magyarázta Kovács Barnabás.
Az igazgató hozzátette, hogy a kerítést, ami ezt akadályozza, fel kell számolni, a parkgondozást nagyüzeművé kell alakítani – hogy gépekkel akadály nélkül rá lehessen menni –, s ha már közterület, bárki által, a köz javára használható legyen.
– Több ilyen van a város területén, számos helyen vállalták az ott lakók a területek gondozását, de sok helyen nem – mondta a cégvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véd- és dacszövetséget hoznak létre az ingatlanközvetítők

Az összefogásban látják a kiutat a mai, olykor tisztességtelen eszközökkel folyó versenyben Szeged… Tovább olvasom