Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Galla tündöklése és tündöklése

Galla Miklós az angol abszurd hazai követe. Szerinte az abszurdra változatlan az igény hazánkban.

Galla Miklós humorista, az angol abszurd hazai követe. Szerinte az abszurdra változatlan az igény Magyarországon, csak jól kell csinálni. Politikai kabarét nem tervez, „Csak így tovább!" – biztatja önmagát is.

Évek óta fáradhatatlanul űzi ezt a műfajt, és úgy tűnik, mintha ez lenne a világ legnormálisabb dolga. „Hazudnék, ha azt mondanám, nehéz a felkészülés. Ezért élek. Huszonnyolc éves korom óta tudom, hogy ez lesz a hivatásom. Úgyhogy hazudnék, ha azt mondanám, hogy ez valami őrülten megerőltető dolog lenne számomra. Tehát könnyű. Fizikailag és szellemileg is."

Galla Miklós ügyel arra, hogy a tévében ugyanazokat a poénokat kétszer ne süsse el: „Célom, hogy legyen valami újdonság a produkciómban, tartalmilag tehát mindenképpen újszerűt kell alkotni, hiszen ha az ember mindig ugyanazokat a vicceket mondaná, nem nevetnének már rajta."
Arra a kérdésünkre, hogyan értékeli a 2004-es évet és hogyan tekint 2005 elé, így válaszolt: „Is-is. Nekem nagyon szép volt 2004, mert az önálló estemet játszottam egész esztendőben, és óriási sikerélményekkel ajándékozott meg. Akárhol előadtam, Magyarország bármelyik pontján, mindenhol imádták. Én is szeretem csinálni. Ha az ember szakmai vonalon sikeres, az már tulajdonképpen boldoggá teszi."

Bud Spencernek is több nézője volt

Galla tehát elégedett az elmúlt időszakkal, bár fanyarul megjegyzi, az utóbbi hónapokban kissé eltűnt a képernyőkről: „Ez valójában csak látszat, aminek oka az, hogy nagyon sok televíziócsatorna van. Tehát Bud Spencernek is kevesebb nézője van, nem csak nekem. Mert hiába van egy filmje az egyik csatornán, ezenkívül van még tucatnyi csatorna, ahol nem őt adják. Ez egy egészen más helyzet, mint amikor évekkel ezelőtt egy vagy két csatorna létezett. Akkor Bud Spencer számított a fő attrakciónak, több millióan azt nézték. A közelmúltban voltam az összes kereskedelmi csatornán meg a királyi tévében. És leszek is. Föl-föltűnök, de hát annyira nagy a kínálat és annyira kicsi a piac, hogy eloszlanak a filmsztárok és a komikusok is."

Kétségkívül töretlen a humorista sikere, annak ellenére, hogy az elmúlt években több kolléga is betört a magyar humorpiacra. Galla Miklósról viszont még mindig hallunk és elárulta, mi a titka annak, hogy egy művész fennmaradjon a nagy tömegben: „Az ember igyekszik mindig a saját stílusán belül érdekeset hozni. Kitartóan kell dolgoznia, ez alkati kérdés. Van, aki nem tud megbirkózni a sikerrel, terhes lesz számára. Én szerencsés alkat vagyok, mert engem nem érdekel a siker, szeretem amit csinálok. Nincsenek káros szenvedélyeim, nem akadályoz semmi, hogy ezt csináljam. Kitartás és ambíció."

Készül a Holló Színház

Galla Miklóst legtöbben a Holló Színház produkcióival és a L’art Pour L’art előadásaiban ismerték meg, és noha már régen hallatott magáról a két társulat, az egyikkel még biztosan fellép: „Jó nyolc-kilenc éve csak a Holló Színház ügyeiben vagyok illetékes. A Holló Színház valóban pihenőt tart, de például a Galla Miklós tündöklése és tündöklése című tévéműsorban emlegettem. Elképzelhető, hogy a jövőben fogunk még olyan színházi estet bemutatni, amely ismét többszereplős lesz, hiszen jelenetet nem tudok egyedül játszani. Ez a jövő, valószínű, hogy lesz újra Holló Színház."

A komikus ki sem lát a munkából, és hogy milyen módon kell elképzelni egy hétköznapját? „Hát úgy, hogy kedd… meg csütörtök. Telefonálgatok, minden ügyemet én intézem, leveleznem kell, sokat kellene olvasnom, elég nagy a lemaradásom. Ha el kell mennem megbeszélésre, nekidurálom magam és elmegyek. Ha fellépés van, akkor pláne elmegyek. Nem is úgy élem meg, hogy fel kell lépnem, hanem hogy fel lehet lépni. Szóval nincs két egyforma nap. Ezzel a foglalkozással ez jár.
A rutin nem működik a humorban."

Különösebb tervei pedig nincsenek is a jövőt tekintve, csak ugyanezt ugyanilyen szinten szeretné folytatni, ami persze trükkös, mert az, hogy ilyen szinten űzze tovább a humort, ahhoz mindig egy kicsit jobbnak kell lennie: „Ha mindig pont ugyanúgy csinálnám, akkor azt a közönség úgy élné meg, mintha lefelé mennék. Most jobbnak érzem magam, mint mondjuk  kilenc évvel ezelőtt. Így hát csak így tovább, fel a fejjel!"

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 04. 07.

Tovább olvasom