Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

Gaskó: nincs ok az ünneplésre

Gaskó István szerint nincs mit ünnepelni az idei május elsején.
A Liga Szakszervezetek elnöke a városligeti Május 1.-emlékkőnél tartott keddi beszédében hangsúlyozta: nagyon sok gondjuk van ma a magyar munkavállalóknak, szociális és gazdasági helyzetük egyaránt romlott.

Az "Európa mi vagyunk" mottóval rendezett eseményen Gaskó István elmondta: sok olyan esemény volt Magyarország 2004-es uniós csatlakozás óta, amely indokolttá, időszerűvé teszi ennek az üzenetnek a hirdetését. Példaként említette az uniós zászlóégetést, valamint azt, hogy a kormány azt híreszteli, "az Európai Unió vezetése egy vidéki kóceráj vezetésére sem biztos, hogy alkalmas".

Ennek a folyamatnak megálljt kell parancsolni! - hangsúlyozta a Liga elnöke.
Gaskó István azt mondta: a magyar emberek az Európai Unió (EU) részének tekintik magukat, és "azt szeretnénk, ha a politikai elit (...), beleértve a parlamenten kívüli pártokat is, lényegesen nagyobb tisztelettel fordulnának a magyar társadalom akarata és vágyai irányába, és a saját hibáikat nem az Európai Unióra próbálnák ráhárítani", illetve nem "hergelnék" az EU ellen a magyar társadalmat.

A Liga Szakszervezetek tiltakozik azon intézkedések ellen, amelyek az egészségbiztosítás privatizációját jelentették volna, ellenzik a kormány- és köztisztviselők indoklás nélküli felmondását lehetővé tevő törvényt, az egykulcsos személyijövedelemadó-rendszer bevezetését, valamint a sztrájktörvény olyan módosítását, amely korlátozza a sztrájkjog gyakorlását - fejtette ki Gaskó István.

Hozzátette, hogy ellenzik a magánnyugdíj-pénztárak "lenyúlását", valamint a munka törvénykönyvének (Mt.) olyan átalakítását is, amely hátrányt okoz a munkavállalóknak, megnehezíti az életüket. Gaskó István szólt arról is, hogy nem fogadják el a rendvédelemben működő szakszervezetek működésének ellehetetlenítését, a korkedvezményes nyugdíjak megvonását.

"Úgy látjuk, hogy a mindenkori hatalom kevésbé törődik az európai értékekkel mint a magyar állampolgárok" - összegzett Gaskó István, majd kiemelte: arra szeretnék felhívni a hatalom figyelmet, hogy "Európa mi vagyunk", és hogy ennek megfelelően építse a magyar társadalom jövőjét, mert minden más irány téves.

A Liga ifjúsági tagozatának tagjai a városligeti emlékkő melletti területre kitűzték az uniós tagállamok zászlóit, majd - egyebek mellett - "társadalmi igazságosság", "szociális párbeszéd", "érdekegyeztetés", "egyenlő munkáért egyenlő bért", "tisztes munka", "sztrájkjog" feliratú transzparensekkel járták körbe azokat, végül pedig megformázták az "Európa mi vagyunk" mottót.

Olvasóink írták

  • 2. bánki 2012. május 01. 19:58
    „A kis f-om megy ki ilyen szerény tiszteletdíjért tüntetni hétvégén !!!!!!!!!!!!

    Vícccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc !”
  • 1. jozko 2012. május 01. 14:34
    „Gaskó úr mindenesetre jól megél ebből a helyzetből!
    A többi : púder, üres duma.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb ellopott festményt talált meg a rendőrség

Újabb nagy értékű festményt találtak meg a BRFK nyomozói az I. kerületből ellopott képek közül -… Tovább olvasom