Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 21°C Még több cikk.

Gázcsonknak ütközött egy autó Szigetbecsén

A járműben csak a sofőr utazott, ő könnyebb sérüléseket szenvedett.
Ismét van gáz a Pest megyei Szigetbecsén, ahol azért szünetelt órákon át a szolgáltatás, mert vasárnap hajnalban egy autó fennakadt egy gázcsonkon - közölte a megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Csámpai Attila a Makádi úton történt balesetről korábban elmondta, hogy az autó kidöntötte a gázcsonkot, és a szivárgó gáz miatt százméteres körzetben rövid időre mindenkinek el kellett hagynia az otthonát.

A szolgáltató szakemberei megszüntették a szivárgást, így a lakók visszatérhettek, de a hiba kijavításáig az egész településen szünetelt a gázszolgáltatás, ami 580 háztartásban több mint 1400 embert érintett.

A járműben - melyet a baleset után a tűzoltók leemeltek a gázcsonkról - csak a sofőr utazott, ő könnyebb sérüléseket szenvedett - tette hozzá a szóvivő.

Korábban:

Visszatérhettek otthonaikba azok a szigetbecsei lakók, akiket egy gázcsonknak ütköző, azon fennakadó autó okozta gázszivárgás miatt kellett kiköltöztetni a Makádi út környékéről vasárnap hajnalban - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Csámpai Attila korábbi tájékoztatása szerint fővárosi és ráckevei hivatásos tűzoltók biztonsági okból százméteres körzetet zártak le, az intézkedés tíz lakóházat érintett, az ott élőket a helyi művelődési házban helyezték el.

Miután a gázművek szakemberei megszüntették a szivárgást, mindenki visszamehetett otthonába, ám az úgynevezett kiszakaszolást követő javítás még több órán át eltarthat, ezért továbbra is szünetel a gázszolgáltatás Szigetbecsén - közölte a szóvivő, hozzátéve, hogy ez mintegy 1400 embert érint.

A gázcsonkot megrongáló autó vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett.

Korábban írtuk:

Gázcsonknak ütközött és fennakadt rajta egy személyautó vasárnap reggel fél hatkor a szigetbecsei Makádi úton - tájékoztatta az MTI-t Csámpai Attila, a Pest megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A járműben csak a sofőr utazott, ő könnyebb sérüléseket szenvedett. A gázcsonk megsérült, szivárgott a gáz, ezért a kivonuló fővárosi és ráckevei hivatásos tűzoltók biztonsági okokból százméteres körzetben, tíz házból kilakoltatták az embereket, s a település művelődési házában helyezték el őket.

A gázművek szakemberei is a helyszínre siettek, és az egész településen lezárták a gázszolgáltatást körülbelül két órára, ami 580 fogyasztót, 1422 embert érint - mondta még el a szóvivő a helyi polgármesterre hivatkozva.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ez lett az ország legjobb kereskedelmi pálinkája 2014-ben

Demeter Balázs nyertes pálinkája egyben a Nemzeti Kincs Pálinkája 2014-ben. Tovább olvasom