Délmagyar logó

2018. 11. 20. kedd - Jolán 2°C | 8°C Még több cikk.

Gazdasági válság-játék az interneten

Az AddictingGames.com nevű szórakoztató portál a gazdasági világválságra válaszul megjelent egy online videójátékkal "Egy billió dolláros tőkeinjekció" névvel - közölte hétfőn az AFP.
A játékosok lehetőséget kapnak arra, hogy megbüntessenek vagy megjutalmazzanak cégvezetőket, vezérigazgatókat, és virtuális pénzsegélyeket osszanak szét arra érdemes otthontulajdonosoknak.

A játékosok egy billió játékdollárral gazdálkodnak, amelyből megmenthetik az amerikai gazdaságot a teljes összeomlástól, ha jól döntenek. A játékban otthontulajdonosok és a vállalatvezetők tűnnek elő az égből, és kérnek segélyt az adófizetők pénzéből. Ha a játékos ráklikkel a pénzeszsák ikonra, akkor megadja a kért segélyt, ha viszont a kézformájú ikonra kattint, akkor büntetésként pofont oszt ki pénz helyett.

A játékosok döntései megjelennek egy grafikonon, amely jelzi, hogy a gazdáságot éppen megmentették vagy hirtelen romlásba vitték. A játék alkotói buzdítják is a játékosokat, amikor felszólítják őket, hogy " büntessék a kapzsi gazdagokat és jutalmazzák a becsületes embereket".

Olvasóink írták

  • 1. dsmaan 2009. február 24. 01:40
    „Nagyon ötletes játék!A rászorulóknak pénzt adunk, a politikusokat pedig pofonnal jutalmazzuk a játék során!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MDF öt kérdésben pontosítana a Reformszövetséggel

Öt kérdést pontosítana a Magyar Demokrata Fórum a Reformszövetséggel való találkozáskor. A többi… Tovább olvasom