Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Gázolt majd elmenekült: 15 éves kislány halt meg

A Fejér megyei Lajoskomárom belterületén elütöttek egy 15 éves kislányt, aki a helyszínen meghalt. Az elkövető segítségnyújtás nélkül menekült el, már őrizetben van.
Őrizetbe vették azt a férfit, aki vasárnap hajnalban ittasan autójával halálra gázolt egy 15 éves helybeli lányt a Fejér megyei Lajoskomáromban, majd segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt – tudatta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Németh-Kész Mónika tájékoztatása szerint a 30 éves mezőszilasi férfit gyanúsítottként hallgatták ki halált okozó ittas járművezetés miatt, majd bűnügyi őrizetbe vették. A segítségnyújtás elmulasztása ügyében a rendőrség még vizsgálódik.

A rendőrség újabb közleményében egy fontos részletet pontosított: az elsődleges információk alapján a baleset okozóját süketnémaként tüntették fel, de időközben kiderült, hogy a fiatalember hallássérült, szájról tud olvasni és beszélni is képes.

A baleset vasárnap hajnalban történt, a rendőrség ügyeletére a bejelentést a lány nevelőapja tette. A lány és nevelőapja közvetlenül az útpadka mellett, az úttest szélén, egy jól megvilágított útszakaszon haladt, amikor a baleset bekövetkezett. A mentők próbálták újraéleszteni a lányt, de nem jártak sikerrel. A nevelőapa a balesetben nem sérült meg.

A rendőrök már helyszíneltek, amikor a gázoló a testvérével együtt visszatért a helyszínre. A férfi elismerte, hogy ő ütötte el a lányt. Az alkoholszonda pozitív értéket mutatott, így mintavételére is sor került. A férfinek érvényes, korlátozó bejegyzést nem tartalmazó vezetői engedélye volt.

Korábban

A helyszínen életét vesztette az a 15 éves helybeli lány, akit a Fejér megyei Lajoskomárom belterületén gázoltak el; az elkövető segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt – tájékoztatta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-t.

Németh-Kész Mónika elmondta, a baleset hajnalban történt, a rendőrség ügyeletére a bejelentést a lány nevelőapja tette. Az elsődleges információk szerint a lány és nevelőapja közvetlenül az útpadka mellett, az úttest szélén, egy jól megvilágosított útszakaszon haladt, amikor a baleset bekövetkezett. A mentők próbálták újraéleszteni a lányt, de nem jártak sikerrel. Az apa a balesetben nem sérült meg.

A rendőrök már helyszíneltek, amikor a gázoló, a korábbi információtól eltérően nem az édesanyjával, hanem a testvérével együtt visszatért a helyszínre. A 30 éves mezőszilasi siketnéma férfi elismerte, hogy ő ütötte el a lányt. Az alkoholszonda pozitív értéket mutatott, így mintavételére is sor került. A férfinek érvényes, korlátozó bejegyzést nem tartalmazó vezetői engedélye volt.

A balesetet okozó férfit halálos közúti baleset okozása, valamint segítségnyújtás elmulasztása miatt a rendőrök gyanúsítottként hallgatják ki.

Olvasóink írták

 • 9. 123Bobe 2012. szeptember 11. 10:56
  „http://os.mti.hu/hirek/77648/a_siketek_es_nagyothallok_orszagos_szovetsege-sinosz_kozlemenye_a_hetvegi_lajoskomaromi_halalos_aldozattal_jaro_gazolassal_kapcsolatban”
 • 8. 123Bobe 2012. szeptember 11. 10:55
  „http://os.mti.hu/hirek/77648/a_siketek_es_nagyothallok_orszagos_szovetsege-sinosz_kozlemenye_a_hetvegi_lajoskomaromi_halalos_aldozattal_jaro_gazolassal_kapcsolatban”
 • 7. ossian33 2012. szeptember 10. 20:21
  „6. ráérő 2012.09.09. 22:55
  Kifejtenéd? Márcsak azért, h ne hülyén haljak meg.”
 • 6. ráérő 2012. szeptember 09. 22:55
  „4. ossian33 2012.09.09. 20:52
  A KRESZnek az erre vonatkozó része sem hosszabb ,mint amit ide irtál.
  Azzal kellett volna kezdened!”
 • 5. CsImre 2012. szeptember 09. 21:37
  „4. ossian33: Sőt, lehet, hogy voltaképpen egyikük gázolta el szegény autóst.”
 • 4. ossian33 2012. szeptember 09. 20:52
  „" A lány és nevelőapja közvetlenül az útpadka mellett, az úttest szélén..." Ebből nem derül ki, h gyalogosok szabályosan közlekedtek-e, szemben a forgalommal, vagy a hátuk mögött jött az autó ?
  Attól tartok, sajnos ők is hibáztak.”
 • 3. THK 2012. szeptember 09. 19:28
  „2,
  nincs jogsid? Nem feltétel a hallás, és részben pont ezért kell a megkülönböztetett jelzést használó járműnek meggyőződnie arról, h meg is adták-e az elsőbbséget - hiszen nem csak süketnémák vezethetnek autót, de a zene is hangosan szólhat, bizonyos járművekben nagy a menetzaj is (néha annyira, h zajvédőben kell vezetni, ami szintén olyan, mintha süket lenne), stb...”
 • 2. masaka 2012. szeptember 09. 18:15
  „Az azért érdekes, hogy nem volt korlátozása.
  Ha nem hall, akkor hogy észleli a környezetét?
  Mondjuk a szirénázó járműveket, ha még nem látja őket?”
 • 1. Lázárhelyi 2012. szeptember 09. 14:04
  „Siketnémát kihallgatni?
  Ez aztán tartalmas lehetett...
  Egyáltalán, kit érdekel, hogy fogyatékos???
  Vezetni tudott, gázolni tudott, inni tudott!
  Minden bizonnyal börtönben ülni is tud! (remélhetőleg!!!)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soros György: Németország vagy segítse, vagy hagyja el az euróövezetet

Soros György arra szólította fel Németországot, hogy vagy hagyja el az euróövezetet, vagy vezető szerepéhez méltó módon segítse ki az euróövezet gyengébb tagjait. Tovább olvasom