Délmagyar logó

2015. 11. 25. szerda - Katalin -1°C | 5°C

Gázolt majd elmenekült: 15 éves kislány halt meg

A Fejér megyei Lajoskomárom belterületén elütöttek egy 15 éves kislányt, aki a helyszínen meghalt. Az elkövető segítségnyújtás nélkül menekült el, már őrizetben van.
Őrizetbe vették azt a férfit, aki vasárnap hajnalban ittasan autójával halálra gázolt egy 15 éves helybeli lányt a Fejér megyei Lajoskomáromban, majd segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt – tudatta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Németh-Kész Mónika tájékoztatása szerint a 30 éves mezőszilasi férfit gyanúsítottként hallgatták ki halált okozó ittas járművezetés miatt, majd bűnügyi őrizetbe vették. A segítségnyújtás elmulasztása ügyében a rendőrség még vizsgálódik.

A rendőrség újabb közleményében egy fontos részletet pontosított: az elsődleges információk alapján a baleset okozóját süketnémaként tüntették fel, de időközben kiderült, hogy a fiatalember hallássérült, szájról tud olvasni és beszélni is képes.

A baleset vasárnap hajnalban történt, a rendőrség ügyeletére a bejelentést a lány nevelőapja tette. A lány és nevelőapja közvetlenül az útpadka mellett, az úttest szélén, egy jól megvilágított útszakaszon haladt, amikor a baleset bekövetkezett. A mentők próbálták újraéleszteni a lányt, de nem jártak sikerrel. A nevelőapa a balesetben nem sérült meg.

A rendőrök már helyszíneltek, amikor a gázoló a testvérével együtt visszatért a helyszínre. A férfi elismerte, hogy ő ütötte el a lányt. Az alkoholszonda pozitív értéket mutatott, így mintavételére is sor került. A férfinek érvényes, korlátozó bejegyzést nem tartalmazó vezetői engedélye volt.

Korábban

A helyszínen életét vesztette az a 15 éves helybeli lány, akit a Fejér megyei Lajoskomárom belterületén gázoltak el; az elkövető segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt – tájékoztatta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-t.

Németh-Kész Mónika elmondta, a baleset hajnalban történt, a rendőrség ügyeletére a bejelentést a lány nevelőapja tette. Az elsődleges információk szerint a lány és nevelőapja közvetlenül az útpadka mellett, az úttest szélén, egy jól megvilágosított útszakaszon haladt, amikor a baleset bekövetkezett. A mentők próbálták újraéleszteni a lányt, de nem jártak sikerrel. Az apa a balesetben nem sérült meg.

A rendőrök már helyszíneltek, amikor a gázoló, a korábbi információtól eltérően nem az édesanyjával, hanem a testvérével együtt visszatért a helyszínre. A 30 éves mezőszilasi siketnéma férfi elismerte, hogy ő ütötte el a lányt. Az alkoholszonda pozitív értéket mutatott, így mintavételére is sor került. A férfinek érvényes, korlátozó bejegyzést nem tartalmazó vezetői engedélye volt.

A balesetet okozó férfit halálos közúti baleset okozása, valamint segítségnyújtás elmulasztása miatt a rendőrök gyanúsítottként hallgatják ki.

Olvasóink írták

 • 9. 123Bobe 2012. szeptember 11. 10:56
  „http://os.mti.hu/hirek/77648/a_siketek_es_nagyothallok_orszagos_szovetsege-sinosz_kozlemenye_a_hetvegi_lajoskomaromi_halalos_aldozattal_jaro_gazolassal_kapcsolatban”
 • 8. 123Bobe 2012. szeptember 11. 10:55
  „http://os.mti.hu/hirek/77648/a_siketek_es_nagyothallok_orszagos_szovetsege-sinosz_kozlemenye_a_hetvegi_lajoskomaromi_halalos_aldozattal_jaro_gazolassal_kapcsolatban”
 • 7. ossian33 2012. szeptember 10. 20:21
  „6. ráérő 2012.09.09. 22:55
  Kifejtenéd? Márcsak azért, h ne hülyén haljak meg.”
 • 6. ráérő 2012. szeptember 09. 22:55
  „4. ossian33 2012.09.09. 20:52
  A KRESZnek az erre vonatkozó része sem hosszabb ,mint amit ide irtál.
  Azzal kellett volna kezdened!”
 • 5. CsImre 2012. szeptember 09. 21:37
  „4. ossian33: Sőt, lehet, hogy voltaképpen egyikük gázolta el szegény autóst.”
 • 4. ossian33 2012. szeptember 09. 20:52
  „" A lány és nevelőapja közvetlenül az útpadka mellett, az úttest szélén..." Ebből nem derül ki, h gyalogosok szabályosan közlekedtek-e, szemben a forgalommal, vagy a hátuk mögött jött az autó ?
  Attól tartok, sajnos ők is hibáztak.”
 • 3. THK 2012. szeptember 09. 19:28
  „2,
  nincs jogsid? Nem feltétel a hallás, és részben pont ezért kell a megkülönböztetett jelzést használó járműnek meggyőződnie arról, h meg is adták-e az elsőbbséget - hiszen nem csak süketnémák vezethetnek autót, de a zene is hangosan szólhat, bizonyos járművekben nagy a menetzaj is (néha annyira, h zajvédőben kell vezetni, ami szintén olyan, mintha süket lenne), stb...”
 • 2. masaka 2012. szeptember 09. 18:15
  „Az azért érdekes, hogy nem volt korlátozása.
  Ha nem hall, akkor hogy észleli a környezetét?
  Mondjuk a szirénázó járműveket, ha még nem látja őket?”
 • 1. Lázárhelyi 2012. szeptember 09. 14:04
  „Siketnémát kihallgatni?
  Ez aztán tartalmas lehetett...
  Egyáltalán, kit érdekel, hogy fogyatékos???
  Vezetni tudott, gázolni tudott, inni tudott!
  Minden bizonnyal börtönben ülni is tud! (remélhetőleg!!!)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Galériák

A címoldal témái

Soros György: Németország vagy segítse, vagy hagyja el az euróövezetet

A következő cikk betöltéséhez görgessen lejjebb!