Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Gázrobban Óbudán: visszamehetnek értékeikért a családok

Az önkormányzat számlát nyitott az adományok fogadására a szerda hajnali házrobbanás károsultjainak segítésére "Tímár utca károsultjaiért" címen.
Jelenleg a megrongálódott Tímár utcai épület tetőszerkezetét erősítik meg, délutánra pedig várhatóan olyan állapotba kerül a ház belső udvara, hogy a lakók kihozhatják kisebb használati tárgyaikat. Ezt Bús Balázs (Fidesz-KDNP), a III. kerület polgármestere jelentette be a helyszínen tartott péntek déli sajtótájékoztatóján.

A megrongálódott épületben lakó 14 családból 13 már csütörtökön felvette a száz-, illetve kétszázezer forintos rendkívüli önkormányzati segélyt, és az önkormányzat továbbra is biztosítja a szükséglakásokat a rászorulóknak – közölte.

Bús Balázs kérdésre válaszolva elmondta, hogy a tragédia pontos okát még nem ismerik, az előzetes információk szerint gázrobbanás történt.

Emlékeztetett arra, hogy az önkormányzat számlát nyitott az adományok fogadására a szerda hajnali házrobbanás károsultjainak segítésére. A "Tímár utca károsultjaiért" címen a Raiffeisen Banknál nyitott számlán fogadják az anyagi támogatásokat. Ennek száma: 12001008-00131713-05900008.

Kisebb, nem anyagi adományokat a lukacsÓovzrt.hu e-mail címen jelezhetnek a segítségnyújtók - tudatta közleményben a kerület.

Nagyobb adományokat, lakásberendezési tárgyakat, háztartási gépeket a Máltai Szeretetszolgálat III. kerületi, Miklós utcai központjába vihetnek a felajánlók, ezeket éjjel-nappal fogadják a szervezet munkatársai – ismertette Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke a pénteki sajtótájékoztatón.

Elsősorban a napi életvitelhez szükséges tárgyakat várnak, amelyeket az ideiglenes otthonukban használhatnak a rászorulók. Kisebb bútorokat is szívesen fogadnak, hosszabb távon pedig bútorokra, lakásfelszerelésekre lesz szükség – tette hozzá.

A Pacsirtamező utca és a Tímár utca sarkán lévő társasházban szerda hajnalban történt robbanás, a ház felső két szintje leomlott. A mentőalakulatok aznap este két holttestet találtak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MSZP közös megemlékezésre hívja a kormányfőt Tatárszentgyörgyre

Az MSZP monori elnöke szeretné felkérni Orbán Viktort, hogy - politikai ellentéteiket az ügy kapcsán… Tovább olvasom