Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Gémesi György nem ért egyet pártja döntésével

Gémesi György, az MDF volt alelnöke, szerint pártja ürügyet keresett arra, hogy ne tárgyaljon a Fidesszel a második választási fordulóban való együttműködésről.
Az MDF-Fidesz-KDNP közös képviselőjelöltjeként induló politikus a Nap-keltében határozottan bírálta az MDF döntését és azt mondta: tárgyalni kellett volna a Fidesszel. Kijelentette: "nem lehet azt csinálni, amit az elnökség, hogy nem tárgyalunk, nem lépünk vissza és majd építkezünk 2010-re".

Gémesi szerint az MDF nem azért indult jó programmal a választásokon, hogy ellenzékbe kerüljön, hanem hogy kormánytényezőként megvalósítsa elképzeléseit. A korrupció elleni fellépésből, a "haláladó" eltörléséből, a 45 éven felüliek támogatásából csak akkor lesz valóság, ha az MDF kormányra kerül - hangsúlyozta. Gödöllő polgármestere kiemelte azt is, hogy a másik oldal "egy perc alatt" megállapodott egymással - az ő ismeretei szerint az egyeztetés mindösszesen 10 percig tartott - és ma már a közös kormányprogramról tárgyalnak, ami "nagyon is dicséretes".

"Arról van szó, hogy ki szeretne kormányozni" - jelentette ki a politikus, aki szerint az MDF és a Fidesz programjait "simán össze lehetett volna fésülni". A riporter emlékeztette Gémesi Györgyöt, hogy Dávid Ibolya "második Mohácsnak" nevezte a Fidesz programját, amire a politikus azzal reagált, hogy csak a hatalomba kerülés után kellene eldönteni, hogyan egyezteti programját a két párt. A verseny szerinte még nem ért véget, de együttműködési szándék nélkül nem lesz siker.

Arra a kérdésre, hogy az MDF vagy a Fidesz padsorába ül-e majd Gémesi György a választások után, úgy válaszolt, hogy "van még más lehetőség is".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sült kolbász után csokipálinka

Gyermekekre jellemző tulajdonság, hogy ha valamivel kísérletezni szeretnének, azt akkor teszik meg, amikor a szülők nem tartózkodnak otthon. Magdika is így tett 13 éves korában: a szülők Téten szüreteltek, ő pedig nekiállt rétes nyújtani. A túrós finomság kitűnőre sikeredett, így a munkából fáradtan hazatérőket kellemes meglepetés várta. Finom süteményei is bekerültek receptkönyvünkbe. Tovább olvasom