Délmagyar logó

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 0°C Még több cikk.

Generációk

a tisztaságért

Abda Rimányi Zita A Föld napja alkalmából Abdán is szemétgyqjtést szervezett az önkormányzat. Az akcióban főként iskolások vettek részt pedagógusaikkal, hozzájuk csak néhány helybeli felnőtt csatlakozott.
– Több mint kétszáz diák gyqjtötte a szemetet, de a pedagógusokon kívül csupán mintegy húsz felnőtt csatlakozott hozzánk önkéntesként. Az akció munkanapra esett, valószínqleg ezért érdeklődtek kevesen – mondta el Szabó Zsolt polgármester. Az sem ösztönözte a helyieket, hogy az akcióban részt vevőket egy tál babgulyással vendégelte meg az önkormányzat. Az iskolások üdítőt és csokit is kaptak a munka végén.
A kezdeményezés „eredménye” csaknem kétszáz zsáknyi és mintegy négykonténernyi szemét lett.
– Elkeserítő volt, amikor az önkéntesektől látótávolságban egy autóból a szemétgyqjtés ideje alatt is illegálisan próbáltak hulladékot lerakni, viszont öröm volt látni, hogy több generáció együtt dolgozik a tisztaságért – szögezte le a faluvezető. A legidősebb önkéntes ugyanis a hatvannégy éves Szekeres Ferenc, a legfiatalabb a három és fél esztendős Horváth Simon volt és olyanok is csatlakoztak a tavaszi takarításhoz, akik csak néhány hónapja laknak Abdán, vagy nem is ott laknak, de kötődnek a településhez.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyíltak az elnökválasztási urnák Franciaországban

Franciaországban vasárnap reggel nyolckor megnyíltak a szavazóhelyiségek és megkezdődött az… Tovább olvasom