Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Generációk Találkozása: Ma folytatódik és utcabállal zárul a vendégváró fesztivál Összegyqlt a kistérség színe-java a vár alatt

Pannonhalma Rimányi Zita A jó időnek is köszönhetően a hétvégén Pannonhalma számos vendéget fogadott, főként a kistérségben élők gyqltek össze a városban a Generációk Találkozásán, a régió kulturális fesztiválján. Olyan sok volt a program, hogy nehezen választottak köztük.
– Többször kellene rendezni ilyesmit Pannonhalmán – szögezte le Ress Árpád, aki helybeliként a Generációk Találkozása összes alkotómqvészeti kiállításának megnyitóján részt vett, rész vesz.
Gyakrabban kellene
Szerinte azonban még a városlakóknak nyújtott szórakoztatásnál is fontosabb, hogy a programok révén minél többen megismerjék Pannonhalmát.
Horváthné Rozsnoki Zsuzsanna szintén örül a rendezvénynek, úgy véli, ha egy városban az egyesületi tagok összefognak, olyan kezdeményezéssel állnak elő, olyan példát mutatnak, mint a pannonhalmi Pándzsa Egyesület, akkor sok segítőre találnak. Együtt pedig a kistérség javát szolgálják, mert a régió kulturális fesztiváljának szerinte idegenforgalmi, turisztikai jelentősége van.
Olyan élményekkel gazdagodtak az ide látogatók, amik véleménye alapján vissza-visszahozza őket a kisvárosba. Számára fejtörést is okozott az események gazdag kínálata, nehezen választott azok közt, de szerinte éppen az volt a szervezésben a jó, hogy mindenki találhatott a programok közt kedvére valót.
Negyvenhárom program
– Önmagában az siker, hogy a negyvenhárom program közül egy sem maradt, marad el, érdeklődőkben sincs hiány – értékelte a fesztivált az első nap után Száraz Lajos szervező. Tapasztalatai szerint a közönség élt a felkínált lehetőséggel, több helyszínt is felkeresett, többen még a médiaborversenyre is beültek, amelyre mintegy negyven borász nevezett a borvidékről.
Más rendezvények közremqködőjeként, fellépőjeként is képviseltette magát a fesztiválon a kistérség, hiszen idén tizenöt település csatlakozott a kezdeményezéshez.
A szervező szerint ez is vonzotta a környék lakóit a hétvégén Pannonhalmára, ahova még ma is érdemes elmenni a programok miatt.
Napóra, mese, koncert
Száraz Lajos a látni- és hallanivalók közül kiemelte a Napóra avatását, a Pannonhalma Kistérségi Civil Fórum megalakulását és Berecz András mesemondó mqsorát. Koncertet ad a Száz Folk Celsius, lesz divatbemutató és Charlie fellépése után vidám utcabállal zárul a régi piactéren a Generációk Találkozása.
Horvát György helybeli fazekas gyakran megújuló kiállítása mindig sok látogatót vonz.
Fotó: Krizsán Csaba

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gergényi szerint eredményes évet zárt a BRFK

Sikeres, eredményes évet zárt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) 2006-ban, a bűncselekmények… Tovább olvasom